Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Køleskabet bugner med tykke babyer og glade brude fra Mark og Rebecca Steeles omgangskreds, der betyder meget for dem. Men på forskellig vis.
Foto: Cicilie S. Andersen

Køleskabet bugner med tykke babyer og glade brude fra Mark og Rebecca Steeles omgangskreds, der betyder meget for dem. Men på forskellig vis.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mark: »Vi kunne da godt snakke om følelser. Men det er ikke noget, vi gør«

Ægteparret Steele fortæller om, hvordan de som mand og kvinde har det forskelligt med deres venner. Se også, hvordan deres svar passer med over 1.000 udvalgte danskere.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De blev gift påskelørdag for et par uger siden, men de har kendt hinanden i over 10 år. Så, ja, det tog sin tid.

Det gjorde det også, dengang Rebecca Steele arbejdede i fitnesscenter på Englandsvej på Amager. Efter at have smilet hysterisk til den høje, sorthårede fyr i ugevis, satte hun til sidst et klistermærke på hans medlemskort, da hun rakte det tilbage i receptionen. »Ring! Rebecca«. Og et telefonnummer.

Det opdagede han så et par dage senere, da han skulle til fitness igen, hvor han undrede sig over, hvad der mon var sket med hans kort. Heldigvis lagde han resolut to og to sammen, man er vel revisor.

Så i dag kan de altså kalde sig hr. og fru Steele, de er midt i 30-erne, han er partner i KPMG, hun er konsulent i DGI. Pigerne på 1 og 3 år er puttet i den store villa på en stille vej på Amager med ovenlysvinduer over samtalekøkkenet, hvor der på køleskabet af børstet stål hænger alle de babyer og brudepar, som de plejer omgang med.

Par, som også var med til deres bryllup, hvor 50 af de 70 gæster var vennepar. For vennekredsen er en væsentlig del af deres tilværelse.

Politiken har fået lov at stille dem de samme spørgsmål om venskaber, som Megafon i marts stillede 1032 mennesker i et samarbejde mellem Politiken og TV 2 Nyhederne.

Går du tur med dine venner?

Mark Palmberg Steele: »Det ved jeg sørme ikke, om mænd gør, hva’? Vi gør ikke. Vi træner sammen. Cykler eller laver styrketræning«.

Rebecca Steele: »Jeg tror, det er jægerinstinkt. Mænd vil have et formål. Vi kunne sagtens finde på at mødes og trille en tur med barnevognen og snakke lidt undervejs«.

Shopper du med dine venner?

Mark: »JA. Men der er en historie i det. Jeg har en tøjpusher. Som har et showroom og som importerer noget tøj. Så mødes vi der på et aftalt tidspunkt, hvor vi så også drikker et par øl og hygger os og får handlet det, vi har brug for på en gang. Jeg kunne aldrig finde på at gå ud og shoppe i almindelig forstand«.

Rebecca: »Det er igen jægerinstinktet. Så har de handlet alt tøj til det næste år. Vi kvinder shopper jo hele tiden, hver dag går man jo lige og lurer i et par butikker. Vi småshopper«.

Ser du sport med dine venner?

Mark: »Vi ser landskampene. Men ellers er det mest formel 1 og racerløb, som vi er vilde med«.

Rebecca: »Selv om jeg er i en verden af sport med mit arbejde og jo også tidligere var løbe- og spinninginstruktør, så kunne jeg aldrig nogensinde finde på at sidde og se sport med en veninde. Det ville være fuldstændigt intetsigende. Vi vil hellere tale sammen«.

Mark: »Jeg tror, mænd samler på oplevelser. Vi kan lide at lave noget sammen, som at gå til dragrace eller da vi var i Ferrari World i Abu Dhabi, hvor de har verdens hurtigste rutsjebane. En af vennerne var så høj, at han ikke måtte komme med i vognen«.

Rebecca: »Ja, så griner I af det, fem år efter. Drenge er lidt hårde ved hinanden«.

Hvor mange nære venner har du?

Mark: »Jeg har 5. Havde du spurgt mig for 10 år siden, havde jeg ikke kunnet svare lige så hurtigt. Nu har vi alle fået børn og går til bryllup sammen hele tiden. Jeg har lige haft polterabend, hvor man også opdager, hvor godt vi kender hinanden, hvordan de lavede lige præcis den dag, der var den mest fantastiske for mig. Det har samlet os igen, at vi er i samme situation. Os fem fra den gamle drengegruppe«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Rebecca: »Jeg har 8. Jeg har de seks i ’panelet’, som vi kalder os, og så er der et par andre. De får alt at vide, jeg lægger det hele frem. Sådan er det ikke for Mark, du skulle godt nok være meget ked af det, hvis du skulle gå til en ven med en bekymring. Men det kan også bare være noget med, at man kan tale om hverdagen: ’Får I heller ikke sovet?’Er din 3-årige også bare helt sindssyg for tiden?’«.

Taler du om følelser med dine venner?

Mark: »Ahhr, den var svær. Vi kunne da godt snakke om følelser. Men det er ikke noget, vi gør«.

Rebecca: »Vi taler ikke om andet!«

Mark: »Jeg har to vennegrupper, de gamle drenge fra skolen på Amager, og så dem fra gymnasiet. Vi er gode til at lave noget sammen. Når vi ser hinanden, er det intensivt. Men vi kan også finde på bare at gå ud i hverdagen. Snuppe en burger. Holde en lang frokost, hvor man lige får snakket. Det kan man jo tillade sig, når man har et fleksibelt job. Hvilket vil sige, at man arbejder hele tiden. Men vi vil hellere have oplevelser end at snakke om følelser, tror jeg. Mens når der er noget, der trykker Rebecca, så lægger hun det hele ud for panelet«.

Rebecca: »Mine veninder er min anden familie, de er tætte på mig. De kender hver en krog af mig og har fulgt mig mange år. Vi vender mange beslutninger med hinanden, og derfor kalder vi det panelet, for når en af os har et problem, så bliver alt lagt frem«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden