Kilde: Masjid AlFaruq

Danmark

Det Jødiske Samfund: Den her slags prædikener kan opfattes som en klar opfordring til at udøve vold

Politiet skal vurdere, om fredagsprædiken er strafbar. En juraprofessor er ikke i tvivl.

Danmark

Det Jødiske Samfund har kontaktet politiet og bedt dem efterforske, om en imam kan straffes for de udtalelser, der faldt under hans fredagsprædiken i en moské på Nørrebro i København for lidt over en måned siden.

I prædikenen citerer imamen en antisemitisk hadith - en islamisk beretning om profeten Mohammeds handlinger og udtalelser - hvor der bliver talt om at slå jøder ihjel.

Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund i Danmark, har fået tilsendt en passage fra prædikenen, som er blevet oversat fra arabisk til engelsk. Han har nu sendt oversættelsen til politiet.  Formanden mener nemlig, at imamens tale indeholder »opfordringer til trusler og mord på jøder ved brug af en kendt antisemitisk hadith«, skriver Dan Rosenberg Asmussen i sin anmeldelse, som er sendt på vegne af Det Jødiske Samfund i Danmark.

I anmeldelsen peger Dan Rosenberg Asmussen på, at imamens udtalelser ifølge ham er omfattet af straffelovens § 266b - den såkaldte racismeparagraf - samt straffelovens § 136 stk. 3 - den paragraf, som populært bliver kaldt imamparagraffen.

»Vi har en bekymring for, at svage og letpåvirkelige personer kan opfatte den her slags prædikener som en klar opfordring til at udøve vold og terror over for jøder«, siger Dan Rosenberg Asmussen til Politiken.

Vi har en bekymring for, at svage og letpåvirkelige personer kan opfatte den her slags prædikener som en klar opfordring til at udøve vold og terror over for jøder

»Det er desværre ikke en hypotetisk situation. Lige nu er der en Kundby-retssag, der, som jeg læser det, handler om en ung pige, som er under påvirkning. Og jeg mener også, at man kan føre bevis for, at der i den terrorhandling, der fandt sted i København for lidt over to år siden, ikke var tale om en person, der havde et langt og dybt islamistisk tilhørsforhold, men i stedet på relativt kort tid blev påvirket i den retning efter besøg i moskéer. Derfor er det vigtigt, at vi reagerer, når der bliver sagt sådan noget her«, tilføjer han.

»Kom og dræb ham«

Det er den private amerikanske organisation Memri, The Middle East Media Research Institute, som har foretaget den oversættelse, Dan Rosenberg Asmussen har set.

Fredagsprædikenen med imamen Mundhir Abdallah, som ifølge et klip på Youtube prædiker i alt mindst 29 minutter, er ikke blevet oversat i sin fulde længde. Men Memri bringer på sin hjemmeside en oversættelse af en passage, hvor imamen under sin prædiken i Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade i København 31. marts 2017 citerer en antisemitisk hadith.

Det er også den passage, Dan Rosenberg Asmussen har sendt til politiet.

Kristeligt Dagblad har oversat teksten fra engelsk til dansk således:

»(Snart vil der være) et kalifat, som vil indføre Allahs sharia og genoplive hans profets sunna (leveregler, red.), som vil føre jihad for Allahs skyld, som vil forene den islamiske nation, efter at den gik i opløsning, og som vil befri Al-Aqsa Moskéen fra zionisternes skidt, således at profeten Muhammeds ord vil blive opfyldt: Dommedag kommer ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne og dræber dem. Jøderne vil gemme sig bag klipper og træ, men klipperne og træerne vil sige: Oh, muslim, Oh Allahs tjener, der er en jøde bag mig, kom og dræb ham. Den retledte stat, som vil indføre Allahs sharia, vil forene Allahs tjenere, vil genoplive den islamiske nation, vil føre jihad mod sine fjender, vil befri Jerusalem og vil rive den jødiske enhed op med rode, denne kolonialistiske korsfarer-base – den retledte stat vil snart opstå, om Allah vil«.

Horribelt og rædselsfuldt

På Facebook har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) kaldt imamens udtalelser for »fuldstændigt horribelt, antidemokratisk og rædselsfuldt«.

»Men det viser også, hvorfor vi skal føre en hård og konsekvent politik på området. Vi kan og skal ikke acceptere dette!«, skrev ministeren i aftes.

Dommedag kommer ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne og dræber dem

Endnu inden politiet har taget stilling til sagen, lyder det fra den anden side af folketingssalen fra Socialdemokraternes Lars Aslan Rasmussen, at det er hans vurdering, at imamen har forbrudt sig mod straffelovens paragraf 136, stk. 3, som straffer »udtrykkelig billigelse af visse strafbare handlinger som led i religiøs oplæring«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Jeg mener, at der bør rejses en straffesag imod imamen og moskeen. For uanset hvordan man tolker det, bliver der opfordret til drab på jøder«, siger Lars Aslan Rasmussen til nyhedsbureauet Ritzau.

På de sociale medier bakkes han op af blandt andre SF's formand, Pia Olsen Dyhr, der også er kommet frem til, at der må være tale om en lovovertrædelse.

»Det er ulovligt og helt uacceptabelt! Jøderne har krav på tryghed og sikkerhed!«, skriver hun på Twitter.

Ida Auken fra de radikale skriver samstemmende:

»Det er helt uacceptabelt og må være strafbart at opfordre til drab. Godt det er politianmeldt«.

Professor: En klar overtrædelse

Ifølge Jørn Vestergaard, som er professor i strafferet ved Københavns Universitet, kan der godt være noget om snakken.

I en mail til Politiken skriver han:

»Udtalelsen forekommer mig at være en klar overtrædelse af straffelovens § 266 b ('racismeparagraffen') og den nye § 136, stk. 3 ('imamparagraffen')«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Udtalelsen forekommer mig at være en klar overtrædelse af straffelovens § 266 b og den nye § 136, stk. 3

Professoren tilføjer:

»Det fritager ikke for ansvar, at man gør andres ord til sine egne eller citerer fra et skriftsted, når meningen klart er at tilslutte sig og formidle budskabet«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce