Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Farah Abdi Warsameh/AP
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Red Barnet om udvisning af børnefamilie til Somalia: »Jeg er ked af det på de børns vegne«

Mor, far og tre børn skal udvises til Somalia, har Flygtningenævnet endeligt afgjort. Red Barnet frygter for børnenes liv og opvækst.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Somalia er bestemt ikke et land, børn kan sendes tilbage til.

Det mener Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm, efter Flygtningenævnet onsdag har endeligt afgjort, at en somalisk familie med tre små børn skal forlade Danmark.

»Jeg er ked af det på de børns vegne. De går en meget usikker og meget uvis fremtid i møde. Det Somalia, jeg kender og hører om fra vores mange tusinde medarbejdere dernede, fortæller om et land, som folk flygter fra«, siger Jonas Keiding Lindholm.

»I Somalia er det mere end almindeligt svært for forældre at drage omsorg for deres børn, fordi sikkerhedssituationen er så alvorlig, som den er. I tillæg hertil står landet i den største tørke i nyere tid og har oven i det også et koleraudbrud«, uddyber han.

Børnene er født i Danmark

Ifølge Politikens oplysninger består familien af en mor, en far og tre børn, som er født i Danmark. Det yngste barn er spæd, og det ældste er i børnehavealderen.

Udlændingestyrelsen udviste familien i februar, hvorefter familien klagede over afgørelsen til Flygtningenævnet. Nu har nævnet stadfæstet afgørelsen, hvilket betyder, at familien har 30 dage til at pakke deres ting og rejse tilbage til Somalia.

Nævnet har således vurderet, at den generelle situation i Mogadishu ikke er så farlig, at en børnefamilie ikke kan sendes dertil.

»Jeg kan lige så godt sige det, som det er«

Jonas Keiding Lindholm har en anden opfattelse.

»Det er deres vurdering. Det er et helt andet Somalia, jeg hører om fra folk, der er der. Der er så skrøbeligt, uforudsigeligt og farligt, at forældrene vil få svært ved at beskytte deres børn«.

»Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Jeg er bange for de her børns liv og opvækst«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden