Regioner aktiverer it-beredskab efter engelsk angreb

Hackerangreb hvor filer bliver låst på en computer, kendes også i det danske sundhedsvæsen, siger it-direktør.

Danmark

Et engelsk hackerangreb har fået danske hospitaler til at øge opmærksomheden på angreb med såkaldt ransomware, hvor hackere låser filerne på en computer.

Det fortæller it-direktør i Region Nordjylland, Klaus Larsen, der taler på vegne af Danske Regioner.

»Fordi vi ikke ved nok om, hvad der sker, går vi i alarmberedskab, og alle får at vide, at de skal være opmærksomme på ting, der skiller sig ud fra hverdagen«.

»Når det er overstået prøver vi at lære af fakta og se på, hvordan vi kan beskytte os på lignende. Det er en meget klassisk tilgang, som jeg tror, alle større virksomheder følger«, siger it-direktøren.

Hackerangrebet i England har berørt en række computere på hospitaler, men det offentlige britiske sundhedsvæsen, NHS, skønner ikke, at patientdata er berørt.

Ifølge BBC har angrebet også ramt blandt andet Kina, USA, Rusland, Spanien og Italien.

Ved angreb med ransomware bliver filer på computere låst. Typisk kræver hackerne, der står bag, penge for at dekryptere de ramte filer. Ellers vil de forblive utilgængelige.

Den type angreb oplever de mange gange om året på enkelte computere i sundhedsvæsenet. Dog rammer angreb med ransomware ifølge it-direktøren ikke patientdata, da det ikke ligger på den enkelte computer.

»Ransomware er en trussel, vi kender godt i det danske sundhedsvæsen og bekæmper jævnligt«, siger Klaus Larsen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce