Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Jens Dresling
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Politi: Vi har ransaget 10 adresser

Politiet har blandt andet fundet partisansøm, pebersprays og andet kasteskyts i et kollektiv på Baldersgade.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi vil ikke acceptere, at vores personale, når de sikrer ro og orden, udsættes for stenkast og vold«

Sådan lyder det fra politiet på et pressemøde om en stor politiaktion her til morgen, hvor 25 personer er blevet anholdt. Anholdelserne kommer efter urolighederne 1. marts ved 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset.

Politiet oplyser, at de klokken 6 gennemførte en stor aktion på 10 adresser i og uden for København, hvor 25 personer blev anholdt. Det forventes, at 9 af de anholdte fremstilles i grundlovsforhør i løbet af formiddagen.

Politiets specielt nedsatte efterforskningsenhed har gennemset store mængder videomateriale for at identificere gerningsmændene og deres rolle i urolighederne 1. marts.

Flere blev anholdt ved kollektivet BumZen på Nørrebro, som politiet i øjeblikket ransager. De har blandt andet fundet partisansøm, pebersprays, mulige kemikalier og andet kasteskyts i kollektivet på Baldersgade.

Desuden har politiet tilkaldt en bygningsinspektør, fordi der er lavet ændringer i bygningens konstruktion, og der potentielt er fare for, at bygningen kan styrte sammen.

De anholdte er mellem 15 og 25 år og sigtes for vold mod tjenestemand, grov vold, alvorlig forstyrrelse af ro og orden samt hærværk.

Urolighederne 1. marts

Demonstrationen, der ellers startede fredeligt, udviklede sig voldeligt op ad Nørrebrogade. Her gik det ud over banker og butiksruder, som blev smadret med brosten. Politiet opløste demonstrationen, men det fik ikke demonstranterne til at gå hjem.

De fortsatte ud til det ny Ungdomshus på Dortheavej, hvor de så valgte at kaste flasker og skyde med møtrikker affyret med slangebøsser mod politiet.

De fleste valgte at forlade Ungdomshuset på Dortheavej frivilligt mod at lade sig registrere. Sent på aftenen rykkede politiet ind i huset for at samle bevismateriale og fjerne de sidste genstridige demonstranter.  I løbet af aftenen blev 9 anholdt, hvoraf 2 var mindreårige.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden