Foto: Jens Dresling
Danmark

Københavns Politi: Vi har ransaget 10 adresser

Politiet har blandt andet fundet partisansøm, pebersprays og andet kasteskyts i et kollektiv på Baldersgade.

Danmark

»Vi vil ikke acceptere, at vores personale, når de sikrer ro og orden, udsættes for stenkast og vold«

Sådan lyder det fra politiet på et pressemøde om en stor politiaktion her til morgen, hvor 25 personer er blevet anholdt. Anholdelserne kommer efter urolighederne 1. marts ved 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset.

Politiet oplyser, at de klokken 6 gennemførte en stor aktion på 10 adresser i og uden for København, hvor 25 personer blev anholdt. Det forventes, at 9 af de anholdte fremstilles i grundlovsforhør i løbet af formiddagen.

Politiets specielt nedsatte efterforskningsenhed har gennemset store mængder videomateriale for at identificere gerningsmændene og deres rolle i urolighederne 1. marts.

Flere blev anholdt ved kollektivet BumZen på Nørrebro, som politiet i øjeblikket ransager. De har blandt andet fundet partisansøm, pebersprays, mulige kemikalier og andet kasteskyts i kollektivet på Baldersgade.

Desuden har politiet tilkaldt en bygningsinspektør, fordi der er lavet ændringer i bygningens konstruktion, og der potentielt er fare for, at bygningen kan styrte sammen.

De anholdte er mellem 15 og 25 år og sigtes for vold mod tjenestemand, grov vold, alvorlig forstyrrelse af ro og orden samt hærværk.

Urolighederne 1. marts

Demonstrationen, der ellers startede fredeligt, udviklede sig voldeligt op ad Nørrebrogade. Her gik det ud over banker og butiksruder, som blev smadret med brosten. Politiet opløste demonstrationen, men det fik ikke demonstranterne til at gå hjem.

De fortsatte ud til det ny Ungdomshus på Dortheavej, hvor de så valgte at kaste flasker og skyde med møtrikker affyret med slangebøsser mod politiet.

De fleste valgte at forlade Ungdomshuset på Dortheavej frivilligt mod at lade sig registrere. Sent på aftenen rykkede politiet ind i huset for at samle bevismateriale og fjerne de sidste genstridige demonstranter.  I løbet af aftenen blev 9 anholdt, hvoraf 2 var mindreårige.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce