Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Amer Deghayes er 20 år, har britisklibysk baggrund og er opvokset i den engelske badeby Brighton, hvor han gik på handelsskole og arbejdede hos en optiker, før han i 2013 tog til Syrien for at kæmpe i borgerkrigen. »Jeg kom her, fordi jeg ville forsvare syrerne mod Bashar al-Assads angreb, og jeg håber også, at jeg kan være med til at opbygge en islamisk stat, som kan beskytte syrerne mod aggressioner i fremtiden«, siger han.

Læs kapitel fra Nagieb Khajas bog: 'Du må ikke græde – for så mister du blod'

I foråret 2014 krydsede Nagieb Khaja grænsen mellem Tyrkiet og Syrien for at mødes med en dansk syrienskriger. Han ville undersøge, hvad der får unge fra Vesten til at opgive deres gamle liv for at tage til Syrien og kæmpe. I byen Atmeh fik han kontakt med flere af de unge mænd, der her har fået et nyt mål med tilværelsen, han overværede diskussioner om jihad og kom til kagefest. Politiken bringer her et kapitel fra hans kommende bog ’Du må ikke græde – for så mister du blod’.

FOR ABONNENTER

Jeg står ved en rundkørsel i den støvede grænseby Atmeh, som ligger få kilometer syd for grænsen til Tyrkiet. Atmeh er lidt ligesom det vilde vesten. Den vrimler med bevæbnede oprørere fra forskellige fraktioner og har tiltrukket krigere fra hele verden.

En centralasiatisk mand kommer gående ned ad vejen med en kalasjnikov i den ene hånd og en 10-årig dreng i den anden. På den modsatte side af vejen leger en udlænding med skandinaviske træk med sin mobiltelefon. Samtidig står to nordafrikansk-udseende mænd i begyndelsen af 20’erne på selve rundkørslen og diskuterer ivrigt på fransk.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden