Den tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør Brian Holm rejser rundt i verden det meste af året. Men Frederiksberg er hjem, og her er han kommunalpolitiker.
Foto: Jens Dresling

Den tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør Brian Holm rejser rundt i verden det meste af året. Men Frederiksberg er hjem, og her er han kommunalpolitiker.

Danmark

Brian Holm er valgt til byrådet, men han kommer ikke så tit

For fire år siden var Brian Holm stemmesluger på Frederiksberg. Men med 160 rejsedage om året har han byrådets højeste fraværsprocent. Nu vil han betale for sit fravær.

Danmark
FOR ABONNENTER

Selv på den streamede tv-optagelse fra kommunens hjemmeside kan man næsten høre det lille sus, der går gennem medlemmerne af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. Vi er 25 minutter inde i et møde med en alenlang dagsorden. Det er 5. december 2016. Kommunalbestyrelsesmedlem Brian Holm (K) har bedt om ordet. For første gang i sin karriere som konservativ lokalpolitiker, der begyndte i januar 2014.

SF’s rådmand, Balder Mørk Andersen, har foreslået at bruge penge på et nyt lag gummibelægning og nye fodboldmål ved ejendommen Solbjerg, hvor kommunens flygtninge er indkvarteret, hvilket kommunens magtfaktor par excellence, de konservative, er imod. Brian Holm beder om ordet og fortæller, at han tit har været nede på banen og spille med sine unger. Budskabet er, at banen er okay. Men han kløjes gevaldigt i byrådets noget formelle tiltaleform. Han bliver hylet ud af den, da folk rømmer sig, fordi han nøjes med at sige »Balder Mørk Andersen«.

»Man siger ’rådmand’«, hvisker socialudvalgets formand, Pernille Høxbro (K).

Holm bliver forfjamsket og vender sig mod socialdemokraten Gunvor Wibroe. Men bytter rundt på hendes partifarve.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce