Politiet løslader seks efter overfald med flaske i København

Politiet har løsladt seks drenge, der blev anholdt for et røveriforsøg mod et par ved Christiansborg.

Danmark

Seks drenge, der blev anholdt tidligt lørdag morgen efter et røveriforsøg mod og overfald på et par ved Christiansborg, er blevet løsladt igen.

Politiet fik alarmen om, at en 24-årig mand og en 19-årig kvinde var blevet overfaldet klokken 03.22.

Parret var blevet passet op på Stormbroen foran Christiansborg af tre personer. De forlangte, at manden udleverede sit ur. Det modsatte den 24-årige sig, og han blev derefter slået i hovedet med en flaske.

Politiet fik hurtigt gennemset videoovervågning fra området omkring Stormbroen, og mindre end en time senere kunne de anholde mindst én af de formodede gerningsmænd på Strøget i København.

Efterfølgende blev yderligere fem anholdt.

Afhøringer har trukket ud

Afhøringen af drengene, der er asylsøgere, har trukket ud, da den skulle foregå med tolk, men ved 14-tiden fortæller politiet, at ingen af dem bliver fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling.

Tre af drengene er 12, 13 og 14 år og dermed under den kriminelle lavalder. Politiets jurister har så skullet afgøre, om nogle af de tre øvrige anholdte - to på 15 og en på 16 år - skulle stilles for en dommer.

»Men vi har ikke kunnet fastslå deres rolle, så der er ikke grundlag for at kræve nogen af dem fængslet, siger Kenneth Jensen, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Han understreger dog, at de fortsat er sigtet for røveriforsøg og grov vold.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce