0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Verdenskendt geolog: »Videnskaben kan ikke forklare særlig meget«

Hvordan ser din virkelighed ud? Og er den magen til min? Hver dag taler vi med et menneske om deres virkelighed. Hvad påvirker den, hvad er der på grænsen – og på den anden side? Den første person er geologen Minik Thorleif Rosing.

FOR ABONNENTER

Vi er meget sikre på, at det vi kender som virkeligheden, også er virkeligheden. Men på en bælgravende mørk nat skal vi ikke nyde noget af at gå igennem en skov – selv om vi ved, det ikke burde være spor farligt.

Jeg havde engang en helt vildt skræmmende oplevelse. Jeg var blevet fløjet ud et sted, hvor jeg vidste med sikkerhed, at der ikke var andre mennesker. Det var højlys dag og mægtigt hyggeligt. Jeg satte mig på et tidspunkt ved en lille sø med min termokande med kaffe. Så fik jeg fornemmelsen af, at der gik nogen gennem græsset bag mig. Jeg kiggede over skulderen – der var ikke nogen. Så var der nogen, der væltede min rygsæk. Jeg kunne stadig ikke se nogen. Der blev jeg ræd. Men så kunne jeg hen over søen se en lille bitte hvirvelvind. Det var bare den.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden