Det var her fra Børnehuset Snogebæksvej i Aarhus, at en 4-årige pige i går blev bortført og siden seksuelt misbrugt.
Foto: Ernst Van Norde

Det var her fra Børnehuset Snogebæksvej i Aarhus, at en 4-årige pige i går blev bortført og siden seksuelt misbrugt.

Danmark

Mor til bortført fireårig: »Slemme ting sker, men man skal ikke være bange«

Pigen, der blev bortført fra en daginstitution i Aarhus og udsat for et seksuelet overgreb, er ikke så mærket som frygtet.

Danmark

Moren til den fireårige pige, der onsdag blev bortført fra børnehave mener ikke, at der er grund til at være bange.

En barbiedukke og en buket roser.

Nogen har lagt et helt håndgribeligt bevis på, at de tænker på både forældrene og den fireårige pige, der onsdag blev løftet over hegnet og bortført fra Børnehuset Snogebæksvej i Aarhus V.

Gaverne var lagt til familien foran børnehaven.

»Det blev vi glade for og rørte over. Det er dejligt med omtanken«, siger den fireåriges mor til TV2 Østjylland.

Den lille pige på fire år, som det hele handler om, blev overrumplet og paf.

»Hun kunne ikke forstå, at hun skulle have gaver, når hun ikke havde fødselsdag«, siger moren.

33-årig mand varetægtsfængslet i sagen

Onsdag blev en 33-årig mand varetægtsfængslet, sigtet for at have bortført og misbrugt den fireårige pige. Han kørte hende til et hus i nærheden. Pigen vendte selv tilbage til børnehaven efter en times tid.

Her fire dage efter fortæller moren, at den fireårig har det fint og er glad.

»Vi oplever en helvedes masse støtte og opbakning. Min kærestes arbejde har sendt os blomster. Det blev vi rørte over. Det er rart at vide, at folk tænker på en«, siger moren.

TV2 Østjylland er bekendt med familiens navne. Efter aftale med familien, har vi valgt ikke at offentliggøre deres navne.

Moren vil dog gerne fortælle.

»Den her episode må ikke gøre, at vi som forældre bliver bange for at sende vores børn ud. Udendørs liv er en vigtig ting for børn, og forældre skal stadig turde sende deres børn ud på legepladserne. Slemme ting sker, men man skal ikke være bange«, siger moren, der beskriver sin datter som mega sej.

»Jeg er den stolteste mor i hele verden. Hun har gjort noget, de fleste andre børn ikke kan. Hun kan huske og fortælle ned i detaljer. Hun har været en del af sin egen sag fra det øjeblik, hun kom tilbage til børnehaven. Alle har sagt, at hun er sej og har taget det så fint. Vi har den samme pige i dag, som vi havde i tirsdag. Hun er ikke så mærket af det, som vi havde frygtet«, siger moren.

Den fireårige pige forstår på nuværende tidspunkt ikke helt, hvilken alvorlig situation hun har været i.

»Det gjorde ikke ondt, og nu hun bliver forkælet. Vi er taknemmelige for, at hun er så hardcore, at hun kan fange forbrydere. Så skal alt andet nok ordne sig. Det kunne være endt værre«, siger moren, der også mener, at andre forældre i området kan føle sig trygge.

»Vi er ikke bange. Så andre burde heller ikke føle sig bange. Og der er kommet det ud af det, at der er kommet flere voksne til børnene i børnehaven«, siger moren.

Også den formodede gerningsmands familie har moren overskud til at tænke på.

»Vi hører jo også ting om bander og selvtægt. Men vi er utrolig bange for, at det ender med noget grimt. Det er ikke meningen. Jeg tror ikke på, at nogen i den her familie troede på, at det her kunne ske. De skal betragtes som uskyldige. Gerningsmanden er en syg mand. Pædofili er en sygdom, men det er systemet, der skal tage sig af ham. Alle andre skal blande sig udenom. Alt det selvtægt skal bare stoppe«, siger moren til TV2 Østjylland.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce