Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny tiggerlov får premiere mod svensk statsborger

Seks dage efter skærpelsen af loven om tiggeri er en svensk statsborger varetægtsfængslet under paragraffen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Seks dage efter at Folketinget har vedtaget en skærpelse af loven imod 'utryghedsskabende' tiggeri i offentligheden, bruges loven mod en svensk statsborger.

I et retsmøde søndag er svenskeren blevet varetægtsfængslet. Det er formentlig første gang, at skærpelsen anvendes i praksis.

Anklagemyndigheden på den københavnske vestegn ønsker at benytte loven til at få svenskeren, der er af polsk afstamning, idømt 14 dages ubetinget fængsel.

Mandag, som er 49 år, blev varetægtsfængslet til 6. juli, hvor sagen vil blive afgjort. Hans forsvarer kærede dog fængslingen til Østre Landsret.

Manden ønskede ikke at sige noget under grundlovsforhøret, ud over at han nægtede sig skyldig.

Han blev anholdt lørdag formiddag foran en Meny-forretning i Bagsværd med et tomt papkrus. Her havde en blomsterhandler, der ligger ved siden af Meny, bedt ham om at forlade stedet. Da han nægtede, blev politiet tilkaldt.

Den 49-årige optrådte i retten med en sort hættetrøje og blå arbejdsbukser samt smalle, firkantede briller. Han talte med en spag stemme de få gange, han ytrede sig.

Politiet har flere gange over det sidste år været i kontakt med manden om tiggeri. Så sent som 20. juli blev han på Nordhavn Station advaret om, at tiggeri er ulovligt.

Dagen efter - for fire dage siden - trådte skærpelsen af loven imod tiggeri i kraft.

Den betyder dels, at en person kan dømmes uden advarsler, dels at tiggeri ved bestemte offentlige steder såsom en gågade eller et supermarked betragtes som en skærpende omstændighed.

Da manden er svensk statsborger, vil en eventuel udvisningsdom betyde, at han skal vende tilbage over sundet.

Ifølge svenske myndigheder flyttede den 49-årige fra Sverige til en adresse i Danmark i 2007. Hans navn står dog ikke registreret ved den pågældende adresse i Danmark.

Da manden ikke ønskede at udtale sig, er det foreløbig uklart med hvilket formål, han kom til Danmark fra Sverige.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden