Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Rigsrevisionen har også kig på Sundhedsplatformen, oplyser Ellen Trane Nørby.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Minister kræver handling i hovedstaden: Der skal styr på kræftbehandling

Det er »helt uacceptabelt«, at region Hovedstaden ikke har overblik over kræftpatienters ventetid, siger sundhedsministeren.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) betegner det som »helt uacceptabelt for patienterne«, at hospitalerne i Region Hovedstaden ikke har styr på, om kræftpatienter behandles inden for de maksimale ventetider, som loven fastsætter.

»Vi får dagligt nye og modstridende oplysninger, og det tyder på, at Region Hovedstaden overhovedet ikke har overblik over, om de overholder de maksimale ventetider på kræftområdet. Det er meget alvorligt – og helt uacceptabelt for patienterne«, siger Ellen Trane Nørby.

Baggrunden er oplysningerne i Politiken mandag om, at overvågningen af kræftpatienternes ventetider i Region Hovedstaden reelt er brudt sammen, efter at regionen har indført det nye it-system Sundhedsplatformen.

Minister forventer, at regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen tager hånd om problemet »uanset om det skyldes Sundhedsplatformen eller noget andet«.

Svend Hartling, der er koncerndirektør i Region Hovedstaden, erkender i dagens Politiken, at der er et problem med registreringen af kræftpakkeforløbene.

»Det er da indlysende et problem. Vi arbejder benhårdt på at løse det«, siger han.

Overtrædelse af loven

Kræftpatienter skal undersøges og behandles uden »unødig ventetid«, da ventetid kan forringe mulighederne for at behandle sygdommen, men patienternes forløb bliver kun i meget begrænset omfang registreret i Sundhedsplatformen.

Samtidig har det vist sig, at Rigshospitalet heller ikke har haft styr på overvågningen af, om loven om maksimale ventetider for kræftpatienter blev overholdt. Det har vist sig, at alene i maj var det ikke tilfældet for 17 patienter på Rigshospitalet.

Seneste overtrædelser af loven indberettede Rigshospitalet i fredags til Sundhedsstyrelsen.

»Vi har allerede to gange inden for de seneste par uger bedt om redegørelser fra Region Hovedstaden i forhold til ventetider på kræft og andre livstruende sygdomme, og nu viser det sig, at de ikke engang har overblik over overskridelserne. Ministeriet har derfor her til morgen bedt regionen om at forklare, hvordan de agter at løse problemerne«, siger Ellen Trane Nørby.

Hun tilføjer, at Rigsrevisionen er i gang med en forundersøgelse af Region Hovedstadens udrulning af Sundhedsplatformen, »som bl.a. skal være med til at vurdere, om den har haft betydning for overholdelsen af de maksimale ventetider«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden