Foto: Mads Nissen
Danmark

Kamp i den irske 2. division. Langt inde i overtiden. Kæmpe målmandsdrop. Matchfixing?

Asiatiske investorer bringer penge, nye spillere og håb til europæiske fodboldklubber. Men nogle af dem er involveret i matchfixing og aftalt spil og tjener millioner på ulovlig gambling.

Danmark
FOR ABONNENTER

Klokken 10.01 den 29. april mistede fodboldtilhængerne Simon Miller og Paul Langley deres tillid til fodboldsporten.

De to irere sad på City Calling Stadium i Longford i Irland, og deres hold, Athlone FC, var bagud 1-2. I kampens 80. minut dukkede der en Facebook-besked op på deres mobiltelefoner. En mand, som i årevis havde fulgt med i tipning og spil, skrev til dem, at odds lige havde ændret sig dramatisk, og det var sandsynligt, at der snart ville blive scoret et mål mere.

De to mænd var som naglet til bænken, mens de så på det drama, der udspillede sig på banen. Athlones portugisiske træner, Ricardo Cravo, flyttede den rumænske midtbanespiller Dragos Sfrijan ned i forsvaret, fortæller de, og den lettiske målmand Igors Labuts begyndte at gå meget langt ud af målet, hver gang der var hjørnespark, et risikabelt træk og noget, målmænd normalt kun gør, når deres hold indleder kampens sidste angreb. Men kampen nåede sit dramatiske klimaks i overtiden. Da der blev sendt en lang aflevering over på Athlones banehalvdel, forsøgte Sfrijan at prikke til bolden, men ramte helt ved siden af. Og målmanden, Labuts, fortæller de irske fans, missede fuldkommen den relativt lette redning.

»En eller anden har tilsyneladende tjent nogle penge i dag«, skrev en af tilhængerne på nettet. Hongkong-avisen Asia Times skrev senere, at præmiesummen i Athlones kamp oversteg 600.000 dollar, 3,9 millioner kroner.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce