0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

De flygter fra borgerkrig i Sydsudan: »Endelig, endelig kom vi i sikkerhed. Folk er venlige mod hinanden og mod os«

Verdens hurtigst voksende flygtningekrise skyldes borgerkrigen i Sydsudan. En del af flygtningene søger til nabolandet Uganda, hvor de er velkomne. Til gengæld bliver de sat i sving fra begyndelsen: De skal selv bygge nye landsbyer, veje, skoler og sundhedsklinikker. Politiken har fulgt en gruppe flygtninge fra ankomsten til Uganda.

FOR ABONNENTER

Broen over floden Kaya er 10 meter lang og 1 meter bred, bygget af en samling kæppe, der understøttes af et væltet træ. Broen er overgangen mellem to helt forskellige verdner.

På den ene side Sydsudan, der hærges af en bestialsk borgerkrig, som i det seneste år har udløst verdens hurtigst voksende flygtningekrise. Flere end to millioner mennesker er fordrevet. FN er begyndt at tale om etnisk udrensning og sågar folkemord.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden