Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Den danske dommer ved Menneskertsdomstolen i Strasbourg, Jon Fridrik Kjølbro, er på det rene med, at doms-praksis har ændret sig. »Vi bliver jo præsenteret for problemstillinger, som er fuld-stændig anderledes, end da man vedtog konventionen i 1950«.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Menneskerettigheder: Skal Strasbourg eller København bestemme?

Danmark overtager til efteråret formandskabet i Europarådet, og regeringen vil i den forbindelse meget gerne indskrænke Den Europæiske Menneskerettigheds-domstols såkaldt dynamiske fortolkning af menneskerettighedskonventionen. Politiken drog til Strasbourg for at møde Danmarks nuværende dommer ved domstolen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Højesteret afgjorde i maj i år, at en rumæner ikke kunne udleveres til Rumænien til straffuldbyrdelse, fordi vedkommende under dele af afsoningen der ville have under tre kvadratmeter personligt rum – nemlig to - til rådighed. I afgørelsen var der direkte henvisning til en dom i en lignende sag fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg i oktober i fjor.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden