0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»På et tidspunkt spørger jeg: hader I danskerne? Så svarer en 'De hader os – og vi hader dem tilbage'« Kilde: Politiken / Johannes Skov Andersen

»De hader os, og vi hader tilbage«

Midt i ’bandeland’ på Nørrebro i København har debattøren Özlem Cekic truffet unge indvandrere, der hader Danmark og har tænkt sig at snyde sig gennem livet. Flere af dem har en plettet straffeattest og en af dem flasher sin pistol. Men de har sandelig noget på hjerte. Her er et bearbejdet kapitel fra hendes ny bog ’Hvorfor hader han dig mor?’

FOR ABONNENTER

De kunne være røde ungdomspolitikere med et bankende hjerte for udenrigspolitikken. De kunne være dem, der holdt taler, som gik over i historiebøgerne. De kunne være dem, der samlede og mobiliserede tusindvis af andre unge og voksne. Men i dag nøjes de med at hænge ud på Den Røde Plads, i Nørrebros hjerte, med smøger i munden og parfumeduft i en usynlig cirkel omkring sig.

På afstand ser de ens ud. De er alle sammen mørkhårede. Nogle af dem bærer shorts, mens andre har lange joggingbukser på. De har alle sammen kondisko på med hvide tennisstrømper. De sidder på stole, og selv om de er nok til at danne en cirkel, har de alligevel valgt at sidde på række langs muren, hvorfra de kigger ud over pladsen. Det virker, som om tiden er gået i stå, mens de holder øje. Med hvem eller hvad ved de måske ikke engang selv.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement