Eftersøgningen af den savnede ubåd er i gang i farvandet omkring Middelgrunden i Øresund i går, fredag. Nu skal den bjærges.
Foto: Finn Frandsen

Eftersøgningen af den savnede ubåd er i gang i farvandet omkring Middelgrunden i Øresund i går, fredag. Nu skal den bjærges.

Danmark

Opfinder sigtet for drab - nu begynder bjærgningen af ubåd

Bjærgningen af forlist ubåd begynder lørdag formiddag, meddeler Københavns Politi på Twitter.

Danmark

Københavns Politi oplyser på Twitter, at man begynder bjærgningen af ubåden klokken 10:00 lørdag formiddag.

Ubåden er omdrejningspunktet for en sag, hvor dens ejer er sigtet for drab på en svensk journalist, der på et tidspunkt var med på ubåden.

Manden blev fredag anholdt og sigtet for drab på den 30-årige svenske journalist Kim Wall. Hun havde torsdag aften været med ham ude at sejle i den hjemmebyggede ubåd.

Han er sigtet for at have slået hende ihjel på et ukendt sted efter klokken 19.00 torsdag aften. Han nægter sig skyldig.

Kvindens kæreste meldte natten til fredag kvinden savnet. Heller ikke ubåden var der nogen spor efter.

Fredag formiddag modtog Forsvarets søredningstjeneste opkald fra skibe, som havde set ubåden i farvandet syd for Drogden Fyr.

Lidt senere sank ubåden. Manden blev samlet op og sejlet i havn i Dragør.

Her kørte han væk med politiet, og senere på dagen meldte Københavns Politi ud, at han var blevet sigtet for drab på kvinden.

Grundlovsforhør i eftermiddag

Københavns Politi oplyser desuden, at der bliver grundlovsforhør med ubådsejeren klokken cirka 14.00, efter at han kort har været inde 'at vende' for en dommer, da loven kræver, at det skal ske inden for 24 timer efter at man er blevet sigtet.'

Her blev sigtelsen mod ham læst op af anklager Louise Nielsen i Københavns Byret.

Forsvarsadvokat Finn Bachmann oplyser, at hans klient nægter sig skyldig i drabssigtelsen.

Når den sigtede bliver stillet frem for dommer Kari Sørensen senere lørdag, vil han blive mødt med et krav om varetægtsfængsling.

For at det kan komme på tale skal anklageren kunne fremlægge tilstrækkeligt med beviser til at underbygge en såkaldt »begrundet mistanke«.

Politiet er lørdag i gang med at efterforske sagen. Blandt andet er der overvågningsvideo, som skal ses igennem. Herunder materiale fra kameraer på Refshaleøen, hvor han hævder at have sat kvinden i land.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce