Foto: Jacob Ehrbahn

Danmark

Opfinder er varetægtsfængslet i 24 dage for uagtsomt manddrab

Danmark

En opfinder er varetægtsfængslet i 24 dage for uagtsomt manddrab på en svensk kvinde, men ikke for drab.

Det er konklusionen, efter at den sigtede lørdag blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret.

Dommer Kari Sørensen fortæller lørdag eftermiddag, at hun ikke har fundet grundlag for at fængsle opfinderen for drab på svenske Kim Isabell Frerika Wall.

I stedet har Kari Sørensen valgt at fængsle ham for uagtsomt manddrab. En sigtelse, der er langt mildere end drab.

Det er opfinderens forklaring under retsmødet, som danner grundlag for dommerens afgørelse, fortæller Kari Sørensen.

Hvad han har fortalt, ved kun Kari Sørensen, den sigtede selv og anklager Louise Nielsen. Dørene til retsmødet var nemlig lukkede under den sigtedes forklaring.

Inden dørene blev smækket i, lød sigtelsen på, at manden skulle have dræbt Wall på et ukendt sted på en ukendt måde torsdag aften efter klokken 19.

Men Kari Sørensen fortæller, at Louise Nielsen efter at have hørt opfinderens forklaring rejste en såkaldt subsidiær sigtelse, som drejede sig om uagtsomt manddrab på et et ukendt sted og på en ukendt måde i samme tidsrum.

Hvad der fik Louise Nielsen til at rejse denne sigtelse, står altså hen i det uvisse. Men formentlig har hun vurderet, at drabssigtelsen ikke ville holde i byretten. Og det gjorde den altså heller ikke.

Politikens journalist var til stede i retssalen, da dommeren oplæste kendelsen. Han fortæller, at opfinderen var tydeligt berørt, da kendelsen blev læst op. Det samme var de pårørende, der var mødt op.

Den sigtedes forsvarer, Betina Engmark, fortalte ligeledes efterfølgende, at hendes klient var tydeligt påvirket af sagen. Det stod i stærk kontrast til udtrykket i den sigtedes ansigt ved retsmødet indledning: Her virkede den sigtede ved godt mod, smilede og sendte luftkys til de fremmødte pårørende.

I Københavns Byret, hvor grundlovsforhøret foregik, måtte man inden forhøret skifte lokale på grund af et stort fremmøde. Ud over de pårørende var der stort fremmøde af både danske og svenske journalister.

Ritzau/Politiken

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce