Den 30-årige journalist, der har skrevet for flere internationale medier, er fortsat forsvundet i forbindelse med en reportagetur i en hjemmebygget ubåd torsdag aften.
Foto: Tom Wall/AP

Den 30-årige journalist, der har skrevet for flere internationale medier, er fortsat forsvundet i forbindelse med en reportagetur i en hjemmebygget ubåd torsdag aften.

Danmark

Forsvundet efter tur med ubåd: Kim Wall - 30-årig superjournalist med hele verden som sin arbejdsplads

Den svenske journalist Kim Wall, der har skrevet for flere internationale nyhedsmedier, er fortsat forsvundet på femte døgn efter reportagetur på hjemmebygget ubåd i Køge bugt.

Danmark

Kim Wall - 30-årig svensk journalist - har de seneste døgn været på alles læber, efter at hun forsvandt torsdag aften i forbindelse med en sejltur med ubåden 'Nautilus'.

Ubåden, der sank ud for Køge bugt fredag formiddag under spektakulære omstændigheder, er fortsat ved at blive undersøgt af politiet, og ejeren af ubåden er nu varetægtsfængslet i forbindelse med hendes forsvinden.

Kim Wall var på en reportagetur for at skrive om den hjemmebyggede ubåd og blev i løbet af torsdagen set set af vidner på båden.

Superjournalist med hele verden som sin arbejdsplads

Kim Wall er uddannet i Sorbonne i Paris, London School of Economics i London og har en kandidatgrad i journalistik fra det prestigefyldte Columbia University i New York.

Det var på Columbia University hun i 2013 afsluttede sin kandidatgrad i journalistik. Siden da har hun haft hele verden, som sin arbejdsplads og hun har reporteret blandt andet fra Stillehavet, Afrika, Asien og USA.

»Det var på Columbia University, hun i 2013 afsluttede sin kandidatgrad i journalistik. Siden da har hun haft hele verden, som sin arbejdsplads og hun har reporteret blandt andet fra Stillehavet, Afrika, Asien og USA. Hun er baseret i New York og Beijing«, skriver familien i en udtalelse til det svenske Expressen.

»Kim er stærk fokuseret, ambitiøs og viet til sit arbejde. Hun skriver ofte om sociale spørgsmål, udenrigspolitik, pop kultur og kønsspørgsmål«, står der i udtalelsen.

Trods sin unge alder har Kim Wall formået at få flere af sine artikler publiceret i store internationale medier, som The Guardian, New York Times, Vice Magazine, South China Morning Post, The Atlantic og Time m.fl.

Hun har rejst verden tyndt og blandt andet rapporteret fra Nordkorea, Kina og Sri Lanka, hvor hun blandt andet dokumenterede feminisme i guerillakrig. Hun har også rapporteret fra Haiti efter jordskælvet.

I 2016 blev hendes rapportering om klimaændringer og atomprøvesprængninger i Marshalløerne tildelt Hansel Mieth-prisen for bedste digitale Reportage.

Skæve historier og kompromisløshed

En af Kim Walls nære venner fra studiet på Columbia University, Coleen Jose, lærte Kim at kende, da de i 2012-2013 havde et fag om fotojournalistisk sammen, og at det var her, hun blev opmærksom på vennens evne og talent til at formidle i tekst og billeder. Det var også sammen med Coleen, at Kim Wall lavede den digitale reportage om Marshalløerne.

Hvis der var én person, som jeg nogensinde ville rejse over Stillehavet i en sejlbåd i hårdt vejr med, så ville det være hende. Hun er en af de mest modige, kloge journalister og mennesker, som jeg kender.

»Hvis der var én person, som jeg nogensinde ville rejse over Stillehavet i en sejlbåd i hårdt vejr med, så ville det være hende. Hun er en af de mest modige, kloge journalister og mennesker, som jeg kender«, skriver Coleen i en mail til Politiken,

»Som journalist er hun utrolig skarp til at forstå kompleks information. Hun har en evne til at kommunikere kultur og politik på en nuanceret måde til et globalt publikum. Hendes energi, humor og kærlighed til livet er smitsomt. Hun viger ikke tilbage for at stille de svære spørgsmål eller tøver med at grave et spadestik dybere for at finde alle nuancerne i en sag. Jeg tror og håber, hun vil blive fundet.«

En svensk kollega, Victoria Greve, som nu er redaktør ved Expressen Kultur, og som lavede en radiofeature sammen med Kim Wall om Donald Trumps vælgere i november, skriver i en mail til Politiken:

Kim er en charmerende person, en inspirerende og engageret journalist. Nysgerrig på mennesker og fascineret af subkulturer, hvad enten det er i New Yorks Chinatown eller internettets sorte marked i Havanna. Eller hjemme i Danmark eller Sverige.

»Kim er en charmerende person, en inspirerende og engageret journalist. Nysgerrig på mennesker og fascineret af subkulturer, hvad enten det er i New Yorks Chinatown eller internettets sorte marked i Havanna. Eller hjemme i Danmark eller Sverige. Jeg tænker på hende hele tiden og håber, at hun bliver fundet i god behold«.

Politiet arbejder i øjeblikket på højtryk for at finde ud af, hvad som er sket med hende. Senest har det svenske forsvar og kystvagt meldt sig klar til at hjælpe. Dansk politi efterlyser vidner, som har set ubåden eller været passagerer på denne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce