»Jeg venter på at få præciseret, hvad styrelsen præcis mener. Jeg forventer, at jeg må holde foredrag og passe min undervisning, men det skal afklares«, siger Milena Penkowa  til Ritzau.
Foto: TORBEN STROYER (arkiv)

»Jeg venter på at få præciseret, hvad styrelsen præcis mener. Jeg forventer, at jeg må holde foredrag og passe min undervisning, men det skal afklares«, siger Milena Penkowa til Ritzau.

Danmark

Milena Penkowa får forbud mod at virke som læge

Styrelsen for Patientsikkerhed har udstedt et arbejdsforbud gældende i to måneder til omstridt hjerneforsker.

Danmark

Milena Penkowa må ikke have noget med patienter at gøre.

Styrelsen for Patientsikkerhed har udstedt et egentligt arbejdsforbud til den meget omtalte hjerneforsker.

Det fremgår af det offentligt tilgængelige autorisationsregister på styrelsens hjemmeside. Selv bekræfter Milena Penkowa også forbuddet, som hun dog er uforstående overfor.

Penkowa mener ikke selv, at hun har drevet lægepraksis eller virket som læge. Derfor har hun bedt styrelsen om at uddybe, hvilke konsekvenser forbuddet har, og hvad hun må og ikke må.

»Jeg venter på at få præciseret, hvad styrelsen præcis mener. Jeg forventer, at jeg må holde foredrag og passe min undervisning, men det skal afklares«, siger hun til Ritzau.

Hjerneforskeren har fået to måneders forbud mod at virke som læge.

Vil ikke udtale sig

Tilsynschef ved Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri vil ikke udtale sig om den konkrete sag til Berlingske.

Hun oplyser dog generelt, at arbejdsforbud typisk udstedes, når styrelsen er i gang med at undersøge en anmeldelse og skønner, at den pågældende sundhedsperson vil være til fare for patientsikkerheden, hvis man ikke griber ind med det samme.

»I de sager kan vi ikke vente, til der er truffet en egentlig forvaltningsretlig afgørelse«, siger Anette Lykke Petri til avisen.

Omdrejningspunktet i sagen er, at Milena Penkowa nok er læge, men at hun ikke har ret til at virke selvstændigt.

Hvis hun skal arbejde som læge, skal hun således være under såkaldt supervision fra en anden læge. Det har hun ikke været, er vurderingen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden