0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I morgen fylder Claus Hjort Frederiksen 70 år, men han har ingen aktuelle planer om at lade sig pensionere. »Når jeg er glad for mit arbejde og finder en mening med det, hvorfor fanden skulle jeg så gå til keramik?«.

Claus Hjort Frederiksen fylder 70: »Jeg er glad for mit arbejde, hvorfor fanden skulle jeg så gå til keramik?«

Der løber blåt Venstre-blod i Claus Hjort Frederiksens årer, mener statsministeren. Men blodet er fra fremmede. Den gennemgående figur i toppen af Venstre gennem 35 år er fra et upolitisk hjem og tænkte aldrig på at melde sig ind i Venstres Ungdom. Han har tjent Venstre-formændene Poul Hartling, Henning Christophersen, Uffe Ellemann-Jensen, Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen. Mandag fylder Claus Hjort Frederiksen 70.

FOR ABONNENTER

Vi får aldrig at vide, hvad der ville være sket, hvis Holger Hansen havde været i et mere irritabelt hjørne den pågældende sommerdag i 1973. Han havde titel af sekretær i Venstres folketingsgruppe og var på jagt efter en jurist til partigruppen, som havde fået lidt penge til at bygge sekretariat for.

Hansen havde kort forinden fået et tip fra en direktør i Landbrugsraadet, som for nylig havde haft en 25-årig ærkekøbenhavnsk cand.jur. til samtale om et job på Axelborg. Direktøren havde ganske vist vejet Claus Hjort Frederiksen og fundet ham for let til det job. Men alligevel fået sympati for den arbejdsløse akademiker.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce