Politikere vil privatisere køreprøverne

V foreslår at privatisere køreprøver på grund af lang ventetid. Forslaget møder bekymring fra kørelærere.

Danmark

Det skal være slut med månedlange ventetider på at komme op til køreprøve, mener Venstre.

Partiet foreslår derfor, at opgaven - der i dag hører under et travlt politi - skal privatiseres. Det skriver Jyllands-Posten.

»Vi vil fjerne køreprøverne fra politiet og i stedet lægge det over til private, så politiet kan koncentrere sig om egentlige politiopgaver«, siger transportordfører Kristian Pihl Lorentzen til avisen og understreger, at det ikke vil koste ekstra.

V-ordføreren forestiller sig, at det skal være uddannede og autoriserede prøvesagkyndige, der skal stå for køreprøverne. Det kan for eksempel være tidligere kørelærere eller politifolk.

Han peger samtidig på, at man kunne benytte samme model, som da ansvaret for synet af motorkøretøjer blev flyttet fra politiet til private.

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, er ifølge Jyllands-Posten positivt stemt over for forslaget.

Dog må der ikke opstå en situation, hvor kørelærerne 'kommer til at kontrollere sig selv'.

Hos Dansk Kørelærer-Union er formand René Arnt enig i, at der skal ske noget, fordi politiet har travlt med mange andre opgaver.

Men kørelærerformanden advarer mod, at forslaget om at privatisere kan have en slagside.

»Vi kan godt være bekymrede for, om der så i hver by kommer flere forskellige, der tilbyder køreprøver, som så vil konkurrere om at have byens bedste beståelsesprocent«.

»I dag ved man for eksempel godt, hvor man skal gå hen, hvis man har en gammel spand af en bil, man gerne vil have synet uden problemer«, siger René Arnt til Jyllands-Posten.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce