I dag er den gamle statskasse ikke længere i brug. Den står tom på en gang i Finansministeriet.
Foto: Jacob Ehrbahn

I dag er den gamle statskasse ikke længere i brug. Den står tom på en gang i Finansministeriet.

Danmark

Skatteminister offentliggør den største gæld blandt udlandsdanskere

Den mest forgældede skylder så meget, at det vil kunne aflønne 61 mangfoldighedskonsulenter i DR i et år.

Danmark

Lidt klatgæld kan man altid få samlet sig.

Men en enkelt dansker har alligevel fået en gældpost af de velvoksne. Vedkommende skylder det offentlige cirka 279 millioner kroner.

Det fremgår af et folketingssvar fra skatteminister Karsten Lauritzen til Jesper Petersen fra Socialdemokratiet, der har boret i udlandsdanskeres gæld til samfundskassen.

Det er ganske mange penge, de er skyldige, viser tallene ifølge ministersvarene.

Samlet set skylder de ti mest forgældede udlandsdanskere i alt omkring 1 milliard kroner. Danskeren med ovennævnte gæld topper listen.

Hvad er så 129 mio. kr. for os andre?

Man kan omregne topscorerens gæld i bilpriser. Årets Bil er Peugeot 3008, der kan fås for omkring 350.000 kroner i danske priser. Den største skyldners gæld svarer til, at han eller hun kunne købe en spritny Peugeot 3008 hver eneste dag i et helt år - og stadig have penge til overs, når året var gået.

En tur til et turisthotel på Mallorca for en familie med to børn til sommer står i omkring 25.000 kroner. Over 5.000 familier kan tage af sted for det, 129 millioner kroner i gæld til det offentlige svarer til.

Eller DR kunne hyre 61 mangfoldighedskonsulenter i et år for de penge.

Gæld fik lov at løbe løbsk

Opgørelsen fra skatteministeren over de største skyldnere blandt udlandsdanskerne kommer efter en hidsig politisk debat om sammenbruddet i skattevæsenet.

I sommer afskrev Folketinget for 5,8 milliarder kroner gæld, der for en stor dels vedkommende skyldtes det elektroniske inddrivelsessystem EFI, som aldrig kom til at fungere.

En del af dem, som skylder, bor uden for landets grænser. Det er tidligere anslået, at omkring 75.000 danskere med bopæl uden for landets grænser har gæld til det offentlige herhjemme.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce