Foto: Jens Dresling
Danmark

Sønderjyderne fik i går mere end en halv måneds nedbør

De næste dage står den på perioder med henholdsvis sol og byger.

Danmark

Hvis du syntes, at det regnede og blæste meget i hovedstadsområdet i går, skulle du have været en tur forbi den sydlige del af landet.

Især sønderjyderne var hårdt ramt, hvis man ikke kan lide regnvejr. I regionen kom der lige under 50 millimeter - i hele september får de normalt 73 millimeter, oplyser DMI.

»Der er kommet meget regn. Det var over en lang periode, men med intensitetsforskelle, så der nogle gange kom meget og så stilnede det af igen«, siger vagthavende meteorolog hos DMI Lars Henriksen.

På landsplan er der til gengæld kun faldet mellem 20 og 30 millimeter nedbør.

Stille og roligt vejr

Vinden ruskede også godt op i træerne i syddanmark med stormende kuling med vindstød op til stærk storm - og beboerne på Lolland kunne kortvarigt opleve decideret storm.

»Der var noget mindre vind i hovedstadsområdet, hvor vi til tider fik en hård vind, men den sydlige del fik de kraftige vindstød«, siger Lars Henriksen.

Vinden betød, at Øresundsbroen måtte være lukket i cirka to timer sidst på aftenen, og flere færgeafgange mellem Gedser og Rostock måtte aflyses.

De kommende dage bliver dog med mere normalt efterårsvejr.

»Vi har set det allerværste, og vi får nu perioder med skiftende sol og byger. Det bliver stille og roligt, og temperaturen kommer til at ligge omkring 15 grader«.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce