Foto: Casper Dalhoff

Danmark

Styrelse om sikkerhedsarbejde på Aarhus Letbane: »Det er simpelthen for tyndt. Det fremstår ufærdigt«

Den planlagte åbning af Aarhus Letbane kommer ikke til at ske lørdag efter styrelses afgørelse.

Danmark

Ingen kransekage. Ingen gospelkor. Og slet ingen skåltaler ved Dokk1.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBBST) har fredag sidst på dagen afvist at godkende Letbanen i Aarhus, der ellers med stor promp, pragt og prægtigt besøg skulle gøre aarhusianerne kørende fra lørdag.

Letbanen kan derfor ikke åbne som planlagt, oplyser bestyrelsen for Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.

»Det er med stor beklagelse, at Aarhus Letbane har modtaget TBBST’s meddelelse om, at Letbanen ikke får de nødvendige godkendelser til at åbne i morgen, lørdag den 23. september, som planlagt«, skriver bestyrelsen.

Aarhus Letbane beklager, at de i sidste øjeblik afviser åbningen, »et historisk øjeblik som vi ved, mange østjyder havde glædet sig til. Det er vi dybt berørte og kede af«, siger Claus Rehfeld Moshøj, direktør i Aarhus Letbane.

Når styrelsen afviser en godkendelse af prestigeprojektet, skyldes det to forhold.

For det første har en uvildig bisidder vurderet, at Aarhus Letbane lever op til fremtidige krav om vedligehold. Det afviser styrelsen. Derfor kan Aarhus Letbane ikke godkendes til at forvalte Letbanen.

For det andet er dokumentationen fra det sikkerhedsarbejde, som Keolis - letbanens operatør - har leveret, ikke tilfredsstillende for Trafikstyrelsen.

»Det er simpelthen for tyndt. Det fremstår ufærdigt. Det er ikke svarende for dagens standard«, siger Kåre Clemmesen, der er vicedirektør i styrelsen, til TV2 Østjylland.

Ifølge Kåre Clemmesen er der problemer med de helt generelle beskrivelser for sikkerheden.

»Der skal være procedurer for hvilke risici, der er forbundet med at køre banen. Alle skal være klar og bevidst om de risici. De skal beskrives. Og der skal stå, hvilke procedurer, der gælder, hvem der har ansvaret i de forskellige hændelser, og hvad man kan lære af det«.

»Vi har ikke set noget, der er så fyldestgørende, at vi kan godkende sikkerheden. Det, vi har set, er for langt fra noget, der kan godkendes, siger Kåre Clemmesen til TV2 Østjylland.

Aarhus Letbane vil nu forsøge hurtigst muligt at få de manglende tilladelser i hus. Hvornår det sker, ved ingen. Aarhus Letbane håber inden for »kort tid«.

Busserne i Aarhus kører fortsat med samme omfang.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce