Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Strømmen er tilbage, efter stort svigt ramte København

Strømmen er gik til formiddag i store dele af København. Det skriver elselskabet Radius. Østerbro og Nordhavn blev ramt.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Strømmen skulle nu  være tilbage alle steder, men ifølge elselskabet Radius var der til formiddag strømafbrydelse i store dele af København.

Flere kilder oplyser ifølge Ritzau, at strømmen var gået på Østerbro, omkring Trianglen og på Nørrebro. Til gengæld var Indre By og Frederiksberg ikke berørte.

Ifølge Københavns Politi var det »en større teknisk fejl«, der var årsag til strømsvigtet. Der er endnu ikke flere detaljer om årsagen.

I Radius oplyser presserådgiver Ulrik Frøhlke, at den tekniske forklaring er, at der var »en højspændingsfejl i en central transformerstation«.

»Vi kender ikke den mere præcise årsag endnu, men vores netcenter, som overvåger elnettet, er i øjeblikket ved at se på det«, siger han.

I alt var 75.000 kunder uden strøm i tidsrummet fra klokken 9:05 til 9:35.

Strømafbrydelsen betød også ændringer i togdriften. DSB oplyser, at enkelte linjer ikke kører på grund af strømafbrydelsen.

Radius skriver på sin hjemmeside, at der er strøm mere end 99,995 procent af tiden.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden