Foto: Jens Dresling
Danmark

Anklager: Tidligere chef i Rigspolitiet fik rejser og middage for 174.000 kroner

Østre Landsret har besluttet at hæve navneforbuddet for de syv tiltalte mænd i stor sag om bestikkelse.

Danmark

En af de tiltalte i den store bestikkelsessag var it-direktør i Rigspolitiet, da den påståede kriminalitet fandt sted.

Den oplysning kan pressen frit bringe, efter at Østre Landsret torsdag har ophævet navneforbuddet. Landsretten har samme holdning til spørgsmålet som Retten i Glostrup.

Den tidligere it-direktør fik et udbytte på 174.000 kroner. Det hævder Bagmandspolitiet, som mener at han i kraft af sin stilling uberettiget modtog rejser og middage af it-selskabet Atea.

Forud for posten i Rigspolitiet var han it-direktør i Region Sjælland. Ligesom de øvrige seks tiltalte og Atea A/S nægter han sig skyldig.

Den 50-årige var for eksempel med, da han og andre fik betalt en rejse til et Formel 1-racerløb i Dubai i november 2014. Flybilletter på businessclass, hotel og restaurantbesøg blev betalt af Atea, mener Bagmandspolitiet.

Kontoen hed 2840

It-direktøren og en it-driftschef i Region Sjælland 'planlagde og forberedte' i øvrigt selv rejsen, lyder påstanden, og de øvrige deltagere var chefer fra Atea. Selskabet havde en interesse i at fortsætte sine forretninger med såvel regionen som politiet, og derfor var man så gavmild, hævdes det.

De to mænd, der er nævnt i forbindelse med de fleste middage på fine restauranter og rejser, var netop it-driftschefen i regionen på den ene side og en salgschef i Atea på den anden.

Modtagerne af gaverne gjorde sig skyldige i såkaldt passiv bestikkelse, mens giverne begik aktiv bestikkelse, hævder anklagemyndigheden.

En stor del af pengene, som Atea ifølge påstanden brugte til at smøre især ansatte i regionen, tilhørte faktisk regionen selv. De stod på en konto, der hed 2840, hos Atea.

Blandt de tiltalte er i øvrigt også den daværende koncernchef i Ateas nordiske moderselskab, en tidligere koncerndirektør i Atea og en mand, der først var it-udviklingschef og dernæst blev konstitueret it-direktør i Region Sjælland. Ingen sidder i øvrigt længere i de stillinger, som de havde, da der blev rejst, spist og drukket.

Straffesagen blev indledt tirsdag ved Retten i Glostrup, og pressen, anført af TV 2, bad om at få slettet forbuddet mod at bringe oplysninger, der kan identificere de syv.

»Henset til sagens karakter og til grovheden af forholdene ophæves navneforbuddet«, sagde retsformanden, dommer Nanna Blach.

Forsvarerne for de tiltalte har ment, at de vil blive krænket unødvendigt meget ved en offentlig omtale.

»Han vil miste den stilling, han nu med stort besvær har fået«, sagde en af forsvarerne. Men torsdag har landsretten altså stadfæstet byrettens afgørelse.

Selve sagen fortsætter 26. oktober. I alt der er afsat over 30 retsmøder.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce