Politi: 12 familiemedlemmer muligvis forgiftet af fluesvampe i maden

En familie på 12 frygtes at være blevet forgiftet af svampe, oplyser politiet. 5 af børnene er alvorligt syge og er blevet overflyttet til Rigshospitalet.

Danmark

Det er formentlig svampe i maden, der har forgiftet en familie fra Haslev på Sydsjælland.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

»Der arbejdes pt. ud fra oplysninger om, at forgiftningen skyldes indtagelse af indsamlede svampe, der har været brugt i madlavning«, lyder det fra politiet, som fortsat er ved at undersøge forløbet.

Rigshospitalet: Vi har modtaget 5 alvorligt syge

Det drejer sig om en familie på 12, som alle frygtes at være blevet forgiftet af svampe, oplyser vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Politiken.

Deres præcise tilstand er endnu ikke kendt, men nogle af dem skal være alvorligere forgiftet end andre.

»Flere fra familien har ved indbringelsen til hospitalet vist svære forgiftningssymptomer«, skriver politiet i pressemeddelelsen.

5 af børnene er blevet overflyttet til Rigshospitalet.

»Jeg kan bekræfte, at vi har fået indlagt fem børn, der er alvorligt syge. Hvor alvorligt det er, er vi i gang med at undersøge«, siger Rigshospitalets pressechef Marianne Uldall.

Symptomer peger på grøn eller hvid fluesvamp

Det er endnu uvist, hvilke svampe der skal have forgiftet familien.

Overlæge Niels Ebbehøj fra Giftlinjen på Bispebjerg Hospital har oplyst til DR, at det muligvis kan være grøn eller hvid fluesvamp.

»Nogle af dem har symptomer, der er forenelige med, at de har spist grøn eller hvid fluesvamp. Der er nogle børn, der har tegn på leverskader«, siger han til DR.

Han forklarer til DR, at en hel grøn fluesvamp er en dødelig dosis for en voksen, og at børn er mere følsomme over for svampe. Et bid kan være nok til, at man får symptomer, og de første tegn er opkast og diarré, siger han.

Fordelt på flere hospitaler

Politiet fik anmeldelsen om svampeforgiftningen i formiddag klokken 10.45.

På det tidspunkt var der allerede sendt ambulancer af sted til Haslev, og tidligt stod det klart, at der kunne konstateres »flere sygdomsramte personer«, skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse tidligere i dag.

Familiemedlemmerne er fordelt rundt på mindst tre forskellige hospitaler, oplyser presseafdelingen i Region Sjælland. Det drejer sig om Slagelse, Køge og Rigshospitalet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce