To børn er afgået ved døden, og flere familiemedlemmer er fortsat i kritisk tilstand, oplyser politi og lægepersonale torsdag aften under et pressemøde.
Foto: Per Rasmussen

To børn er afgået ved døden, og flere familiemedlemmer er fortsat i kritisk tilstand, oplyser politi og lægepersonale torsdag aften under et pressemøde.

Danmark

Mulig svampeforgiftning: To børn er døde - ni familiemedlemmer indlagt

Det er muligvis indsamlede fluesvampe i maden, der har forgiftet en familie fra Sjælland.

Danmark

To børn i en familie fra Haslev på Sydsjælland er afgået ved døden, mens de var under behandling for svampeforgiftning.

Det oplyser Søren Ravn-Nielsen, der er vicepolitiinspektør ved Sydsjællands Politi, under et pressemøde.

»Vi har netop fået meddelt, at to af de indbragte børn er afgået ved døden, og vi kan ikke sige noget nærmere om de øvriges tilstand, da de fortsat er under behandling«, siger han.

Børnene skal angiveligt være blevet forgiftet af indsamlede svampe, som er blevet brugt i maden. Politiet holder dog muligheden åben for, at der kan være andre årsager.

Det ene barn var 15 år, mens det andet var en yngre søskende, som politiet ikke ønsker at oplyse alderen på.

De to børn er fra en familie på 12, hvoraf yderligere 9 personer er indlagt på Rigshospitalet og i varierende grad har symptomer på også at være forgiftet. To af dem er i alvorlig tilstand.

Muligvis grøn eller hvid fluesvamp

Ambulancer ankom til familiens hjem i Haslev torsdag formiddag, hvor det hurtigt stod klart, at flere personer havde alvorlige symptomer på forgiftning. To af børnene var meget dårlige og faldt livløst om, fortæller læge Trine Lilleng under pressemødet.

»Det skete så pludseligt. Begge børn var i live ved ambulancens ankomst, men den 15-årige var hurtigt livløs. Vi startede hurtigt genoplivning. Så faldt det andet barn også om livløst. Det var et mindre barn end den 15-årige. Igen gik det hurtigt«, siger læge Trine Lilleng.

De to børn og de øvrige familiemedlemmer blev kørt til forskellige hospitaler på Sjælland og fik modgift mod indtag af giftige svampe. Omkring middag blev flere af børnene overflyttet til Rigshospitalet, og her til aften er hele familien nu samlet der.

Myndighederne oplyser, at familien er af anden etnisk herkomst end dansk. Tv 2 Østsjælland skriver, at de er flygtninge fra Congo.

Det er endnu uvist, om det er svampe, og i så fald hvilke der skal have forgiftet familien.

Overlæge Niels Ebbehøj fra Giftlinjen på Bispebjerg Hospital oplyste tidligere torsdag, at nogle af børnene havde symptomer, der pegede i retning af grøn eller hvid fluesvamp.

Politi: Vi undersøger bredt

Politiet er nu ved at afhøre familiemedlemmer, der kan kortlægge, hvad der er skyld i de to børns død og forgiftningen af de øvrige familiemedlemmer.

Tidligere torsdag oplyste politiet, at de arbejder ud fra teorien om, at det er indsamlede svampe, der har forgiftet dem. Men her til aften understreger vicepolitiinspektøren, at de ikke har lagt sig fast på den teori.

»Vi undersøger bredt, hvad der er baggrunden for denne hændelse. Umiddelbart er der ikke noget, der tyder på en forbrydelse«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce