0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I september 1983 – under Hells Angels krig mod ’Bullshit’ – dræbte ’Blondie’ - Bent Svane Nielsen - to dødsfjender på værtshuset Søpromenaden på Østerbro i København. Han fik 16 års fængsel. "Det flød med blod både inden i og foran værtshuset Søpromenaden efter det drabelige slagsmål mellem Hells Angels og Bullshit , hvor 2 blev dræbt. Her søger politiets teknikere efter spor.

Søpromenaden: Dobbeltdrabet i 1983 der ændrede reglerne

Indtil september 1983 blev bandekrigen i København ikke taget alvorligt. Men en sen nat ringede en person på værtshuset Søpromenaden til rockergruppen Hells Angels og fortalte, at medlemmer af Bullshit netop var dukket op. Det blodige opgør, der fulgte, blev et vendepunkt i den første danske rockerkrig, som kom til at ændre politiets arbejde og med tiden dansk lovgivning. I den dokumentariske bog ’Bullshit’ fortæller Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen historien om den første væbnede bandekrig. Dette er et bearbejdet kapitel fra bogen, der udkommer i næste uge.

FOR ABONNENTER

Blod lever, når det løber og lander på gulvet, det iltes, koagulerer og formørkes. Og det var netop blodet, mængden af det og lugten, det begyndte at afgive, der gjorde gerningsstedet usædvanligt.

På natværtshuset Restaurant Søpromenaden lå det i store klæbrige pytter på gulvet, og stanken i det normalt røgfyldte rum betød, at kriminalassistent Frank Bøgh siden huskede natten til 24. september 1983.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement