0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jan Inge Haga
Foto: Jan Inge Haga

Jakob Ingebrigtsen træner efter farens anvisninger og har sat flere verdensrekorder i sin aldersgruppe.

Tre norske brødre er ved at løbe fra afrikanerne

Den norske succestræner Gjert Ingebrigtsen tror ikke på forenings- og klublivet som ramme for at skabe topidrætsfolk. Frivillighedskulturen mangler systemer, apparater og økonomi. Ingebrigtsen er selvlært træner og har skabt helt usædvanlige rammer for sønnerne Henrik, Filip og Jakob. I en børneflok på syv tilhører de tre verdenseliten på 1.500 meter. Hans mål er at tage de bedste afrikanske løberes skalp ved et stort mesterskab. Midlet er den 17-årige verdensrekordholder Jakob Ingebrigtsen.

FOR ABONNENTER

Årets finale på 1.500 meter for herrer ved VM i atletik i London former sig længe som så ofte før ved den slags begivenheder. Efter omtrent 700 meter har de tre kenyanere Elijah Manangoi, Timothy Cheruiyot og Asbel Kiprop slået et dybt hul i feltet.

Det forreste trekløver løber i en lille klump 5-6 meter foran et kobbel af prustende og stønnende overvejende hvide løbere. På vej ind på den tredje, ondskabsfulde omgang ligner finalen endnu en afrikansk magtdemonstration på de ovale baner ved en stor mesterskabsfinale.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement