Danmark

SKET I UGEN Alle har ret til et gratis bryllup

Danmark
FOR ABONNENTER

Vi skal lære af fortidens fejl, lyder et nævenyttigt mundheld, men det er til tider, som om det er sjovere at gentage dem.

Allerede inden ugen var i gang, havde Venstres spidskandidat i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, i hvert fald taget tidsmaskinen tilbage til middelalderen, hvorfra hun hjembragte et frisk forslag til at løse nutidens bandekonflikt: kollektiv afstraffelse.

Man skal ikke længere udelukkende straffe Ali, hvis han skyder efter Muhammed ude i Mjølnerparken – det er udtryk for »misforstået godhed«, forklarede Lonning-Skovgaard. Søster og bror skal kunne tvangsfjernes, mor og far skal kunne fyres fra deres arbejde, og hele familien skal kunne sættes på gaden.

Godt nok er kollektiv afstraffelse en krigsforbrydelse ifølge Genève-konventionen, og Vesten har betragtet det som en del af Nordkoreas glade vanvid, når landets ’store ledere’ har straffet hele familier, hvis sønnen, moderen eller broderen har lavet ballade. Og så er der den detalje, at ingen forskning i verden tyder på, at kollektiv afstraffelse er en god idé, påpegede en professor i forebyggelse af bandeinvolvering.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce