Næstved Sygehus (arkivfoto).
Foto: Philip Davali

Næstved Sygehus (arkivfoto).

Danmark

Region forstår undren, men umiddelbart foregik alt efter bogen, da pige blev udskrevet, dagen inden hun døde

Den 15-årige pige, som omkom, sandsynligvis efter at have spist svampe, var på Næstved Sygehus, dagen inden hun døde. Men sygehusets egen undersøgelse viser ingen fejl, fortæller Regionrådsformanden.

Danmark

Umiddelbart er der ingen grund til at mene, at sundhedspersonalet på Næstved Sygehus skulle have handlet anderledes, da en 15-årig flygtningepige var indlagt i sidste uge.

Og det heller ikke, selv om pigen og en af hendes søskende kort tid efter omkom af, hvad antages at være en svampeforgiftning.

Det oplyser regionsrådsformand i Region Sjælland Jens Stenbæk (V) på baggrund af en orientering, politikerne har fået fra sundhedsvæsenet i den tragiske sag fra Haslev, hvor 11 ud af 12 medlemmer af en familie blev alvorligt syge, to børn er døde, og to børn har fået transplanteret organer de seneste dage.

»Vi har indtil videre ikke kunne finde noget, som sygehuspersonalet kunne have gjort anderledes under indlæggelsen«, siger Jens Stenbæk, som dog tager forbehold for, at dødsårsagen ikke er endeligt fastslået.

Endelig dødsårsag skal afklares

Udtalelsen kommer, efter flere medier har fortalt, at familien gentagne gange inden de tragiske dødsfald bad om hjælp i sundhedsvæsenet. Her blev det først under en indlæggelse vurderet, at der var tale om en maveinfektion, og den 15-årige datter blev senere sat i behandling for blærebetændelse.

Jens Stenbæk forstår, at man kan undre sig over det forløb, men han forklarer, at den lægefaglige vurdering altså er, at alt foregik efter bogen.

Jens Stenbæk oplyser i øvrigt, at den 15-årige pige selv talte dansk, men at der på sygehuset blev tilkaldt en tolk, som oversatte til swahili til faren.

Yderligere undersøgelser ventes

Familien var efter indlæggelsen i kontakt med vagtlægeordningen, som ikke hører under regionen, men også her er en evaluering i gang, oplyser Jens Stenbæk.

Samtidig venter han også på en redegørelse for, hvad som skete i akutmodtagelsen, efter familien ringede 112 og ambulancerne kom.

Ud over regionens egen undersøgelse af sagen, er det sundhedsmyndighederne, der skal vurdere, om den lægefaglige indsats i forløbet har været god nok, forklarer Jens Stenbæk.

Styrelsen for Patientsikkerhed har netop oplyst, at de afventer yderligere oplysninger i sagen, før de ved, om de kan gå ind i den.

Blandt andet er den præcise dødsårsag ikke fastslået, at familien er blevet syge af at have spist svampe, er stadig blot en antagelse.

Storebroren i familien var netop flyttet hjemmefra, og han er den eneste i familien, som ikke er blevet syg.

Den 18-årige unge mand fortæller til TV 2, at han ikke mener, at lægerne kunne have gjort mere. Mens hans forældre er utilfredse og ikke mener, at de blev taget alvorligt.

Politiet har tidligere oplyst, at der ikke er noget, der tyder på, at der er tale om en forbrydelse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce