Få de vigtigste historier direkte i din indbakkeLæs mere

Vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jens Møller Jensen går nu ud og præciserer, hvad den sigtede i ubådssagen har sagt.
Foto: Stine Tidsvilde

Vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jens Møller Jensen går nu ud og præciserer, hvad den sigtede i ubådssagen har sagt.

Danmark

Politichef går ud og præciserer, hvad ubådsejer har sagt i drabssag

Vicepolitiinspektør har præciseret en forklaring om dødsårsag efter melding fra udbådsførerens advokat.

Danmark

Den drabssigtede ubådsfører har ikke sagt, hvordan journalist Kim Wall døde, siger hans forsvarsadvokat, og politiet præciserer nu en tidligere udmelding.

Mandag oplyste politiet, at han havde forklaret, at Kim Wall døde af en kulilteforgiftning i ubåden Nautilus.

Men det afviser hans forsvarsadvokat Betina Hald Engmark. Hun forklarer til TV 2, at politiet ifølge hende har tolket hendes klients forklaring på en forkert måde.

»Min klient ved ikke, hvordan hun døde«.

»Jeg var til stede under politiforhøret. Jeg har gennemlæst hele forklaringen. Og på intet tidspunkt har han sagt, at han ved, hvorfor hun døde«, siger Betina Hald Engmark til TV 2.

Forsvarsadvokaten mener, at ubådsføreren alene har forklaret, at Kim Wall var nede i ubåden, mens han befandt sig i ubådens tårn. Samt at der var et undertryk og udstødningsgasser i luften, skriver mediet.

Kim Wall kan være død af kulilteforgiftning

Det får nu Københavns Politi til at præcisere sin udmelding fra mandag, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen til Ritzau.

»Det er rigtigt, at han ikke selv har sagt, at hun er død af kulilteforgiftning«, siger Jens Møller Jensen.

Jens Møller Jensen forklarer, at ubådens ejer har sagt, at Kim Wall kan være død af en kulilteforgiftning, men at han ikke har fastslået, at det er dødsårsagen.

Vicepolitiinspektøren påpeger og understreger samtidig, at politiet endnu ikke kender dødsårsagen.

Tidligere har ubådsføreren forklaret, at Kim Wall døde, da hun fik en tung luge i hovedet.

Men mandag oplyste politiet, at han havde ændret forklaring, og at han nu forklarede hendes død med kulilteforgiftning. Men han har altså blot sagt, at det kunne være en mulighed.

Den ændrede forklaring blev fremført under en afhøring 14. oktober, som blev foretaget på baggrund af en anmodning fra ubådens fører og hans forsvarer.

Her erkendte den 46-årige mand, at han efterfølgende parterede liget af den unge kvinde. Tidligere har han forklaret, at han smed et intakt lig i vandet.

Ubådføreren er sigtet for drab, usømmelig omgang med lig samt anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder.

Sagen er sat til at begynde 8. marts næste år. Der er i alt afsat otte retsdage med det sidste planlagte retsmøde 25. april 2018.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce