Karakterniveauet er steget, men censorer er kritiske over for det faglige niveau på læreruddannelsen. Hvad er op og ned?
Foto: Martin Lehmann

Karakterniveauet er steget, men censorer er kritiske over for det faglige niveau på læreruddannelsen. Hvad er op og ned?

Danmark

Barske censorer sætter gang i rå debat om kvaliteten af nye folkeskolelærere

Kritisk censorrapport sætter gang i rå debat om kvaliteten af nye lærere.

Danmark
FOR ABONNENTER

Sædvanligvis er årsberetninger dræbende kedsommelig læsning. Men sådan var det ikke, da Censorformandskabet for Læreruddannelsen i sidste uge udsendte sin årsberetning. Den var ganske vist dræbende, men på ingen måde kedsommelig, og allerede på de indledende sider blev første dødelige projektil sendt af sted:

»Antallet af indrapporteringer, der peger på et utilfredsstillende fagfagligt niveau, er alarmerende højt, og på tværs af samtlige fag kan man se præcis den samme tendens: En betydelig gruppe af censorerne vurderer, at det fagfaglige vidensniveau hos de studerende simpelthen ikke er tilstrækkeligt højt til at sikre undervisning af høj kvalitet i folkeskolen«.

Værsgo at dø!

Censorkorpsets bekymring blev hurtigt til politikernes bekymring:

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce