Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Grafik:: Claus Nørregaard
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rigsadvokaten åbner for forbud mod Loyal To Familia

Københavns Politi skal forberede retssag mod Loyal To Familia. Det sker som følge af, at Rigsadvokaten mener, at der er juridisk grundlag for at forbyde banden.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Banden Loyal To Familia (LTF) kan forbydes.

Sådan lyder vurderingen fra Rigsadvokaten, som sammen med Justitsministeriet derfor har bedt Københavns Politi forberede såkaldt opløsningssag imod LTF.

»Jeg har fortalt justitsministeren, at der ud fra en anklagerfaglig og juridisk vurdering er grundlag for at gå videre med en opløsningssag i forhold til LTF«, oplyser rigsadvokat Ole Hasselgaard på anklagemyndighedens hjemmeside.

Politiken har bedt Rigsadvokaten uddybe, hvilke faglige vurderinger der ligger til grund for, at de mener, det er muligt at forbyde LTF.

Rigsadvokatens kommunikationsafdeling oplyser dog, at de ikke har yderligere kommentar til baggrunden for beslutningen, da der er tale om en verserende efterforskning.

Et spørgsmål om grundloven

Grundloven gør det ulovligt at forbyde foreninger, medmindre det kan dokumenteres, at de virker ved vold. Det har i årevis gjort det svært for politi og politikere at slå ned på organisationer, hvis medlemmer står bag omfattende vold, narkokriminalitet og lignende.

I løbet af i år er bandekrigen i København dog blusset op med adskillige skyderier til følge. Senest tirsdag hvor et skyderi ved Mjølnerparken førte til to sårede og en dræbt.

Derfor har justitsminister Søren Pape Poulsen (K) bedt rigsadvokaten om at undersøge, hvorvidt et forbud mod LTF var forbud.

Men Rigsadvokaten mener altså, at bevisbyrden mod Loyal to Familia er tilstrækkelig til at bære en retssag.

»Vi skal bruge de muligheder, vi har i grundloven til at forsvare os, når banderne udfordrer vores grundlæggende sikkerhed og tryghed«, lyder det i en skriftlig reaktion fra Søren Pape Poulsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden