En kvinde gik ind foran Inger Støjbergs ministerbil og blev ramt af køretøjet.
Foto: Olav Hergel

En kvinde gik ind foran Inger Støjbergs ministerbil og blev ramt af køretøjet.

Danmark

Måtte eskorteres væk: Støjberg var ved at blive angrebet i asylcenter

Flere afviste asylansøgere blev ramt, da ministerbilen kørte væk efter ophedet situation på center for afviste asylansøgere.

Danmark

Integrationsminister Inger Støjberg (V) er forsøgt overfaldet under et besøg på Udrejsecenter Sjælsmark.

En gruppe på knap 40 mennesker forsøgte at komme frem til ministeren, der undslap og undgik at komme til skade, fortæller Politikens journalist på stedet, Olav Hergel.

Ministeren var beskyttet af livvagter og politibetjente og kriminalforsorgen under besøget på stedet.

Flere afviste asylansøgere kastede sig ind foran hendes ministerbil, da hun i hast blev kørt i sikkerhed. Flere blev ramt.

Nordsjællands Politi har ifølge Ritzau meddelt, at en enkelt person kom til skade under urolighederne. De fortæller dog ikke, hvor alvorligt.

Beboere stimlede sammen

Støjberg var sammen med Johanne Schmidt-Nielsen (EL) på besøg hos en familie i centeret. Ifølge Olav Hergel begyndte der hurtigt at brede sig uro i lejren, og der opstod en forestilling om, at netop den familie ville blive sikret opholdstilladelse, fordi de havde fået ministerbesøg.

Det var en faretruende situation, simpelthen. Hun var én livvagt fra at være i rigtig fare.

Da Inger Støjberg træder ud af hjemmet ved 13.40-tiden, er 40 asylansøgere stimlet sammen. Mange er vrede og ophidsede.  De stimler sammen om hende og hendes ministerbil.

»En yngre kvinde med to børn går helt op i ansigtet på Inger Støjberg og råber og skriger aggressivt og desperat«, fortæller Olav Hergel.

Politiken skrev i en tidligere version, at kvindens mand, der stod ved siden af, også blev aggressiv, hvorefter politiet tabte kontrollen. Men ifølge Politikens seneste informationer, forsøgte manden rent faktisk forgæves at holde sin kone tilbage.

Inger Støjberg bliver kørt væk i sin ministerbil (forreste bil).
Foto: Jens Dresling

Inger Støjberg bliver kørt væk i sin ministerbil (forreste bil).

Livvagter bragte Støjberg i sikkerhed

Livvagter og politi får mast sig igennem mængden til ministerens bil.

»Da hun så kommer ind i bilen, og bilen begynder at køre, kaster en række mennesker sig op over bilen og ind foran den. En kvinde kommer næsten ind under hjulet, men jeg tror ikke, der er sket noget«, siger han.

Ifølge Nordsjællands Politi er ministeren uskadt.

Men på grund af tumulten vurderede hendes livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste, at det var nødvendigt at evakuere ministeren. De fik hende ind i ministerbilen, mens et par mænd fra gruppen prøvede at hægte sig fast på den. De blev hevet af vognen af personale fra Nordsjællands Politi.

»Det var en faretruende situation, simpelthen. Hun var én livvagt fra at være i rigtig fare, og uden sikkerhedsvagterne var det gået rigtig galt«, vurderer Olav Hergel.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce