Aarhusiansk letbane forventes at åbne i december

Den problemramte letbane i Aarhus er tæt på at kunne åbne, siger direktør i Region Midtjylland.

Danmark

Den stærkt forsinkede letbane i Aarhus vil være klar til at fragte passagerer fra Aarhus H til Aarhus Universitetshospital fra midten af december.

Det er forventningen hos både Trafikstyrelsen og letbanens ejere, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, efter et møde mellem parterne torsdag eftermiddag.

»Det har været vigtigt for os at få et møde, se hinanden i øjnene og have en fælles ambition, men også et fælles ansvar. Der er allerede gået lang tid i forhold til planlagt, derfor skal vi i mål nu«, siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard efter mødet, der varede cirka en time, på Aarhus Rådhus.

Åbning 23. september blev aflyst

Letbanen skulle være åbnet 23. september, hvor der var planlagt en større åbningsfest.

Den måtte dog aflyses dagen før, da letbanen og operatøren, der skal drive den, Keolis, ikke havde fået de nødvendige sikkerhedsgodkendelser fra Trafikstyrelsen.

Siden er der arbejdet hårdt på de indre linjer for at skaffe godkendelserne i hus. Og nu lysner det forude, forklarer Trafikstyrelsens direktør, Carsten Falk Hansen.

»Der har været en god progression i tingene, og det gør, at vi kan sige, at der i uge 50 nok er en godkendelse. Det kan godt være, der er nogle konditioner. Men at man kan komme ud og køre med passagerer, det er bestemt forventningen«, siger direktøren efter mødet.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce