Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

I kælderen under Niels Bohr Instituttet står et 24 år gammelt og udtjent elektronmikroskop, men instituttet kan ikke søge om penge til et nyt, før der udskudte flytning til nye bygninger ligger fast.

Byggeskandale gør ondt på Bohrs Institut

Nødlaboratorier i kælderen, ansøgninger på standby, og Danmarks førerposition i klimaforskningen truet. Byggeskandale i milliardklassen på statens byggeri af Niels Bohr Bygningen til Københavns Universitet har ramt eliteforskerne hårdt.

FOR ABONNENTER

Fra kontorets lille altan på 4. sal i Københavns Universitets gamle H.C. Ørstedkompleks kan Jesper Nygård se over til Niels Bohr Bygningen, der troner i horisonten mod vest. Derovre, oppe i hjørnet på den øverste sal i den mørklagte bygning, ligger hans kommende laboratorium, som professoren i faststoffysik, nanofysik og kvanteteknologi allerede i 2010 var med til at skitsere indretningen af. Dengang var håbet, at de nye lokaler kunne stå klar i løbet af få år. Sådan skulle det ikke gå.

Fra kontoret må Jesper Nygård konstatere, at også den siden fastsatte overtagelsesdato ved udgangen af 2016 for længst er overskredet, mens den faktiske indflytningsdato endnu fortaber sig i støvet fra den byggeskandale, som det enorme prestigeprojekt har udviklet sig til.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden