0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

I kælderen under Niels Bohr Instituttet står et 24 år gammelt og udtjent elektronmikroskop, men instituttet kan ikke søge om penge til et nyt, før der udskudte flytning til nye bygninger ligger fast.

Byggeskandale gør ondt på Bohrs Institut

Nødlaboratorier i kælderen, ansøgninger på standby, og Danmarks førerposition i klimaforskningen truet. Byggeskandale i milliardklassen på statens byggeri af Niels Bohr Bygningen til Københavns Universitet har ramt eliteforskerne hårdt.

FOR ABONNENTER

Fra kontorets lille altan på 4. sal i Københavns Universitets gamle H.C. Ørstedkompleks kan Jesper Nygård se over til Niels Bohr Bygningen, der troner i horisonten mod vest. Derovre, oppe i hjørnet på den øverste sal i den mørklagte bygning, ligger hans kommende laboratorium, som professoren i faststoffysik, nanofysik og kvanteteknologi allerede i 2010 var med til at skitsere indretningen af. Dengang var håbet, at de nye lokaler kunne stå klar i løbet af få år. Sådan skulle det ikke gå.

Fra kontoret må Jesper Nygård konstatere, at også den siden fastsatte overtagelsesdato ved udgangen af 2016 for længst er overskredet, mens den faktiske indflytningsdato endnu fortaber sig i støvet fra den byggeskandale, som det enorme prestigeprojekt har udviklet sig til.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts