Arkvifoto. Aarhus Letbane.
Arkivfoto: Benjamin Nørskov/RITZAU

Arkvifoto. Aarhus Letbane.

Danmark

Aarhus Letbane efter sammenstød med bil: Sikkerheden er god nok

Aarhus Letbane mener trods sammenstød med bilist tirsdag, at sikkerheden er god nok til at begynde driften.

Danmark

Problemerne er endnu ikke ovre for Aarhus Letbane.

Tirsdag klokken 22.24 stødte et letbanetog sammen med en bil under en testkørsel. Sammenstødet skete dog i så lav fart, at ingen personer kom til skade. Det oplyser Østjyllands Politi.

Trods uheldet mener Aarhus Letbane, at sikkerheden er i orden, og at man godt vil kunne begynde driften.

»Vi går meget op i sikkerhed. Letbaneførerne uddannes til at følge reglerne, men også at køre efter forholdene og vise hensyn til alle trafikanter«, siger Jens Velling.

Aarhus Letbane håber på at kunne begynde driften fra uge 50. De mødes på fredag med Trafikstyrelsen, hvor det bliver afgjort, om letbanen kan køre med passagerer fra næste uge, eller om det igen skal udskydes.

Bilist lavede forbudt venstresving

Tirsdagens sammenstød i Aarhus skete, fordi bilisten drejede til venstre i et kryds, hvor venstresving er forbudt. Det er tydeligt markeret med skilte. Det oplyser kommunikationschef hos Aarhus Letbane Jens Velling.

»Det er svært at gøre noget ved, at bilisten drejer til venstre, hvor man ikke må dreje til venstre«, lyder det.

Det er anden gang, at letbanen støder sammen med en bilist. Sidste gang var i september. Her kom heller ingen personer til skade.

På trods af den seneste tids modgang, holder Jens Velling fast på, at letbanen er sikker nok til at køre med passagerer.

»Vi har nu kørt testkørsler over cirka 100.000 kilometer. I den periode har vi haft to registrerede uheld - begge ret små uheld med begrænset materiel skade. I begge tilfælde har modparten gjort noget, som de ikke måtte i forhold til færdselsloven«, siger han.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce