Det italienske byggefirma Solesi stod for en del af arbejdet med ombygningen af olieterminalen i Fredericia.
Foto: Ørsted

Det italienske byggefirma Solesi stod for en del af arbejdet med ombygningen af olieterminalen i Fredericia.

Danmark

Rystet italiensk direktør nægter at acceptere stor dansk bod for lønfusk

Helt usædvanligt går det italienske byggefirma Solesi nu til EU for at få ændret en afgørende dom i den danske arbejdsret. Selskabet mener, at dommen strider mod EU-reglerne om arbejdskraftens frie bevægelighed. 3F afviser argumentationen og har ikke før set en lignende sag.

Danmark
FOR ABONNENTER

Godt nok er der i sidste uge faldet en klar dom med en millionbod, der er en af de største, som er givet herhjemme til en udenlandsk virksomhed i Arbejdsretten.

Men det italienske byggefirma Solesi erklærer nu, at firmaet nægter at acceptere boden på 14 millioner kroner til fagforbundet 3F for underbetaling af virksomhedens medarbejdere på ombygningen af olieterminalen i Fredericia.

Derfor vil det italienske selskab med hovedsæde på Sicilien nu indbringe sagen for EU. Selskabets danske advokat, Karen Kaufmann, skriver i en email til Politiken, at Solesis administrerende direktør, Paolo Augliera, fortæller, at »Solesi selvfølgelig er rystede og overraskede over dommens resultat«.

Ifølge direktøren er dommen et »resultat af en urigtig og nationalitetsdiskriminerende anvendelse af EU-reglerne om arbejdskraftens frie bevægelighed«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce