Med teksten ’Den stegte due kom flyvende’ blev tegningen her bragt i tirsdagens Politiken.
Foto: Per Marquard Otzen

Med teksten ’Den stegte due kom flyvende’ blev tegningen her bragt i tirsdagens Politiken.

Danmark

Jøder i Danmark kritiserer Politiken for »antisemitisk« tegning

Avisens tegning af jøde er »stereotyp«, siger jøder i Danmark. Politikens chefredaktør afviser, at tegningen skulle være antisemitisk, og bakkes op af forsker i religionssatire.

Danmark
FOR ABONNENTER

På tegningen serverer en mand med bittesmå hænder en helstegt fredsdue til en mand med kalot, en stor næse og stor åben mund.

Stregerne, der blev bragt i Politiken som dagens tegning tirsdag i denne uge, er ifølge Politiken en satirisk kommentar til præsident Donald Trumps beslutning om at flytte USA’s ambassade i Israel til Jerusalem. Men tegningens udformning og den afbildede kalotklædte figur møder skarp kritik fra en bred vifte af jøder i Danmark, der blandt andet kalder tegningen »stereotyp«, »antisemitisk« og »upassende«.

En af kritikerne er Israels ambassadør, Benny Dagan.

»Hvis det bare var en kritik mod Israel, så ville jeg ikke gå op i det. Problemet er, at det er et meget stereotypt, forvrænget billede af jøder«, siger ambassadøren til TV 2.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce