0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hospital aflyser operationer efter fund af rottelort

Regionshospitalet i Frederikshavn har haft rotter i kælderen, hvor operationsudstyr bliver rengjort.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

ARKIVFOTO. Døde rotter i Københavns Havn fire dage efter et meget kraftigt regnskyl ramte København. (Jacob Ehrbahn/POLFOTO)

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

19 operationer på Regionshospitalet i Frederikshavn er blevet aflyst tirsdag og onsdag, efter at der blev fundet rotteekskrementer i hospitalets kælder ved siden af sterilcentralen.

Det skriver DR Nordjylland.

Sterilcentralen er det sted, hvor instrumenter og operationsudstyr bliver rengjort og steriliseret.

Hele natten har folk fra hospitalets sterilisationscentral været i gang med at »gensterilisere« alt operationsmateriale, og man forventer at kunne operere som normalt igen i torsdag.

»I dag (onsdag, red.) er der fire operationer, der kan gennemføres i Frederikshavn og otte, der er nødt til at blive aflyst«, oplyser Ellen Boelt, som er forløbsansvarlig viceklinikchef på Klinik Kirurgi Kvinde-Barn til DR Nordjylland.

Lortens ejermand ikke fundet

De fire operationer bliver gennemført, fordi operationsudstyret allerede var kørt til operationsstuerne, da fundet blev gjort.

Selve rotten har man ikke fundet. Den er formentligt kommet ind og ud via et lille hul på et kloakrør, som den kan have fundet vej til via en lejlighedsbygning på nabogrunden, der netop er blevet væltet.

Ud over aflysninger har hospitalet været nødt til at smide en hel bunke engangsudstyr ud. Det kommer til at koste hospitalet penge at erhverve sig nyt.

Dyrt engangsudstyr kasseret

Men i en sådan situation handler det før alt andet om at komme alle potentielle smittekilder til livs og sikre, at ingen patienter kommer i unødig fare, siger Ellen Boelt.

»Vi har ikke regnet på det, for det er patienternes sikkerhed, det kommer an på først. Men engangsudstyr til en operationsafdeling er dyrt«.

Rotter er generelt uønskede i samfundet, da de er effektive smittebærer, der kan smitte mennesker med bakterier, vira og encellede organismer, der kan føre til alvorlige sygdomme.

ritzau

Annonce