Der kan skrues godt op for forstærkerne i den kommunale øvekælder, uden at sang og musik generer naboerne.

Der kan skrues godt op for forstærkerne i den kommunale øvekælder, uden at sang og musik generer naboerne.

Russerne kommer nok ikke foreløbig

Mens svenskerne forbereder sig på krig, har den kreative klasse invaderet Københavns beskyttelsesrum

FOR ABONNENTER

Et væbnet angreb fra Rusland kan ikke udelukkes, har de svenske myndigheder netop meddelt, og de opfordrer samtidig befolkningen til at opbygge et forråd af fødevarer, så de i tilfælde af krig kan klare sig en uges tid. Svenskerne har også valgt at bruge hundredvis af millioner kroner på at istandsætte landets beskyttelsesrum

I Danmark renoverer vi også vores beskyttelsesrum, ikke på grund af truslen fra øst, men til almindelige civile formål. Vinentusiaster får opbevaret deres gyldne dråber, og musikere kan indkapslet i massivt beton dreje volumenknappen helt i bund. I København udlejes de renoverede 160 af kommunens ca. 1.000 beskyttelsesrum efter først til mølle-princippet. I øjeblikket står der 75 på ventelisten.

Hvis nogen skulle føle sig utryg ved den manglende adgang til beskyttelsesrummene, er der i udlejningskontrakterne taget forbehold for, at rummene efter ordre fra Forsvarsministeriet omgående skal kunne anvendes til deres oprindelige formål, hvis dette skulle vise sig nødvendigt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce