Danmark

Svindel med udbytteskat: Skatteministeriet overhørte advarsler, kendte til ulovlig praksis og svigtede sit tilsyn, men ingen stilles til ansvar

Politiken har gennemgået den 613 sider lange advokatundersøgelse af sagen om svindel med udbytteskat, som afslører en lang række svigt i Skatteministeriet. Et samlet Folketing kræver en kommissionsundersøgelse for at komme til bunds i sagen.

Danmark
FOR ABONNENTER

Otte år før danmarkshistoriens største bedragerisag med svindel for 12,3 milliarder skattekroner kom for dagens lys, kendte Skatteministeriet til katastrofale huller i kontrollen med udbytteskat. Det fremgår af den advokatundersøgelse af sagen, som blev afleveret til Folketingets partier kort før jul.

Kontrollen med milliardudbetalingerne var så tynd, at det var i strid med forvaltningsloven, skriver advokaterne, der over 613 sider opruller en lang række svigt i både Skat og Skatteministeriet.

Politiken har gennemgået den omfattende undersøgelse, som i offentligheden druknede i juletravlhed og kaos omkring finansloven. Undersøgelsen viser også, at Skatteministeriet i hvert fald siden 2007 har kendt til den ulovlige praksis i kontrollen, at ministeriets opfølgninger på de alvorlige advarsler har været utilstrækkelig, og at ministeriet har tilsidesat sin pligt til at føre udvidet tilsyn med Skat.

Alligevel er der ingen, der kan drages til ansvar for de mange svigt, konkluderer advokaterne.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce