På et samråd i sidste uge fortalte Inger Støjberg, at de danske myndigheder ville lede efter syv udviste udlændinge, som måske alligevel havde ret til at blive i Danmark.
Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix

På et samråd i sidste uge fortalte Inger Støjberg, at de danske myndigheder ville lede efter syv udviste udlændinge, som måske alligevel havde ret til at blive i Danmark.

Danmark

En uge efter Støjbergs kovending er hjertesyg afghaner tilbage i Danmark

Inger Støjberg har erkendt, at udlændinge kan være sendt ud af Danmark i strid med menneskerettighederne.

Danmark

Den alvorligt syge afghaner Naser Hosseini, der ellers havde fået afslag på humanitær opholdstilladelse i Danmark og var blevet tvangshjemsendt til Afghanistan sidste år, er kommet tilbage til Danmark.

Det oplyser DR, der talte med Hosseini onsdag aften. Hosseini lider af en hjertesygdom og kunne ifølge DR ikke få den nødvendige hjertemedicin i Afghanistan.

Hosseini vender tilbage til Danmark, efter at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg V) har erkendt, at 11 alvorligt syge udlændinge kan have fået afslag på humanitært ophold i strid med en dom fra menneskeretsdomstolen.

I syv af de 11 sager er udlændingen udrejst af Danmark. Og ministeriet vil gå i gang med at forsøge at opspore dem, oplyste hun på et samråd i sidste uge.

Her blev Støjberg spurgt til, om Hosseini var en af de syv. Men det ville ministeren ikke svare på med henvisning til, at det var en konkret personsag.

Den Europæiske Menneskeretsdomstol slog i december 2016 fast, at myndighederne skal undersøge, om alvorligt syge udlændinge rent faktisk har adgang til den nødvendige medicin i deres hjemland, før de sendes ud.

Det er ikke nok, at medicinen generelt set er tilgængelig i landet.

Men Udlændinge- og Integrationsministeriet var ikke opmærksom på dommen. Og da ministeriets embedsmænd blev opmærksom på den, fejlfortolkede de dommen, lød forklaringen fra Støjberg på samrådet.

Hun forklarede videre, at det skyldtes, at embedsmændene havde travlt.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce