Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Åsa Berndtsson
Foto: Åsa Berndtsson
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fugl på 14 gram fløj 6.953 kilometer fra Kina til Skagen

En fugl af arten stor gråsisken har taget turen fra Kina til Danmark. Det er en tur på knap 7000 kilometer.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En finke på bare 14 gram har sat længderekord i fugletræk, da den fløj fra det nordøstlige Kina til Danmarks nordligste by, Skagen.

Det skriver Dansk Ornitologisk Forening på sin nyhedsside.

Den lille fugl, som er af arten stor gråsisken, er fløjet mindst 6953 kilometer fra provinsen Heilongjiang i Kina til et krat på heden nord for Skagen, hvor fuglen blev fanget i et ringmærkningsnet juleaftensdag.

De knap 7000 kilometer i fugleflugtslinje er det længst påviste træk, som en ringmærket fugl har taget til den danske natur.

Det var ringmærkeren Michael Ancher, som er frivillig ringmærker for Statens Naturhistoriske Museum og Skagen Fuglestation, der aflæste den ring, fuglen havde om det ene ben.

Via Ringmærkningscentralen på Statens Naturhistoriske Museum blev informationerne om tid og sted for fangsten sendt til den kinesiske ringmærkningscentral.

Og kineserne kunne altså fortælle, at fuglen er blevet ringmærket 3. november 2016.

»Det var en vild og uventet overraskelse, ja, lad os bare sige sensation, at ringmærkeren Michael Ancher juleaftensdag fik en stor gråsisken med en kinesisk ring i sit net, siger Simon S. Christiansen, der er naturvejleder og leder af Skagen Fuglestation, som bliver drevet af Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

I Danmark er der til og med 2016 ringmærket 33.629 gråsiskener, oplyser Ringmærkningscentralen.

Der er i Danmark fanget og aflæst 81 gråsiskener, som var ringmærket i udlandet, men aldrig nogen så langt væk fra som Kina.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden