Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

TDC-aktien på himmelflugt efter købstilbud

Investorerne lugter guld, efter at det er kommet frem, at pensionskasser har fået afvist købstilbud på TDC.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TDC-aktien er det klart mest ombejlede værdipapir på fondsbørsen i København torsdag morgen, hvor kursen er gået i vejret i de første minutters handel.

Det sker, efter at det er kommet frem, at en kreds af finansielle investorer - herunder danske pensionskasser - har fremlagt et købstilbud på TDC.

Aktien lå på et tidspunkt til en stigning på 19,6 procent. Senere er den dog faldet ned i et leje på omkring 15 procent og kurs 43.

Det er et konsortium beståede af ATP, PKA og PFA, der sammen med den australske investeringsbank Macquarie har tilbudt TDC at overtage selskabet.

TDC's bestyrelse har imidlertid afvist tilbuddet med den begrundelse, at man ikke mener, at det er godt nok.

Ifølge Børsen har konsortiet tilbudt at betale op mod 47 kroner pr. aktie. Det er 26 procent mere, end aktien var værd ved børslukning onsdag.

Konsortiet har torsdag morgen udsendt en pressemeddelelse. Her uddyber man sine investeringsplaner for TDC, hvis det skulle lykkes at overtage selskabet.

Det er blandt andet hensigten at investere milliarder i ny infrastruktur, så TDC fremover kan levere langt højere internetforbindelser end nu.

Samtidig antydes det, at frieriet ikke er slut endnu.

»Konsortiet anerkender den udvikling, selskabet har været igennem de seneste år og byder muligheden for at indgå i dialog med bestyrelsen i TDC A/S velkommen«, står det i pressemeddelelsen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden