Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Jan Reckendorff afløser 1. marts Ole Hasselgaard som øverste chef for anklagemyndigheden i Danmark.
Foto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix

Jan Reckendorff afløser 1. marts Ole Hasselgaard som øverste chef for anklagemyndigheden i Danmark.

Danmark

Rigsadvokat går af uden nærmere forklaring - tidligere politimand tager over

Rigsadvokat Ole Hasselgaard har valgt at træde tilbage. Jysk statsadvokat sætter sig i hans stol i stedet.

Danmark

Anklagemyndigheden i Danmark får ny chef. Statsadvokat Jan Reckendorff overtager 1. marts indtil videre posten som rigsadvokat efter 50-årige Ole Hasselgaard, der har valgt at gå af.

»Justitsministeriet og jeg har i gensidig forståelse indgået aftale om, at jeg nu fratræder som rigsadvokat efter knap seks år i jobbet. Det har været en både spændende og udfordrende tid«, siger Ole Hasselgaard i en pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

Jan Reckendorff, der er statsadvokat i Viborg, og i øvrigt uddannet som politimand er blevet konstitueret som ny rigsadvokat og skal bestride posten, indtil den bliver besat på fast basis.

Ole Hasselgaard har stået i spidsen for landets anklagere siden 2012, hvor han afløste Jørgen Steen Sørensen, der i stedet fik stillingen som Folketingets Ombudsmand.

Ole Hasselgaard giver ingen nærmere begrundelse for, hvorfor han fratræder som rigsadvokat. Han fortæller dog, at det er sket i "gensidig forståelse" med ministeriet.

»For mit eget vedkommende vil jeg bruge den kommende tid på at overveje næste kapitel i mit arbejdsliv«, siger Ole Hasselgaard i pressemeddelelsen fra Justitsministeriet.

Eneste ansøger i 2012

Hverken hos Anklagemyndigheden eller hos Justitsministeriet vil man bidrage med yderligere oplysninger om årsagen til Hasselgaards fratrædelse. Begge steder henviser man til pressemeddelelse.

I den roser Justitsministeriets departementschef, Barbara Berthelsen, den afgående rigsadvokat.

»Jeg er Ole meget taknemmelig for at have løftet en central samfundsopgave i en svær tid«, siger hun i pressemeddelelsen.

Ole Hasselgaard var den eneste i ansøgerfeltet, da han tilbage i 2012 under daværende justitsminister Morten Bødskov (S) blev udnævnt som rigsadvokat. Inden da havde han blandt andet siddet i det udvalg, som stod for forberedelserne af en ny lov om Politiets Efterretningstjeneste.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce