Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Anne-Marie Steen Petersen
Tegning:: Anne-Marie Steen Petersen

Var ubådskaptajnen sindssyg i gernings øjeblikket? Det afgør, om han skal i fængsel eller i psykiatrisk behandling. Kaptajnen er erklæret egnet til straf. På onsdag falder der dom i sagen.

Hvornår er man sindssyg? »Galskaben bærer straffen i sig selv«

På onsdag falder der dom i ubådssagen, og ifølge mentalerklæringen er ubådskaptajnen erklæret rask - og altså egnet til straf. Men er et menneske, der er anklaget for drab og usømmelig omgang med lig, ikke bare skingrende sindssyg? Og hvad med norske Anders Breivik? Hvordan finder man ud af, om de var sindssyge i gerningsøjeblikket? Overlæge Hans Henrik Ockelmann giver et indblik i en sindssyg verden.

FOR ABONNENTER

Han besøgte løbende hjemmesider med seksuelt afvigende indhold. Han så angiveligt ægte videooptagelser af en kvinde, der rallede, mens hun fik halsen skåret op. Og klip, hvor kvinder blev spiddet i underlivet.

Han forberedte og planlagde ifølge anklagemyndigheden nøje, hvordan han i sin ubåd ville tage livet af den unge, intetanende journalist Kim Wall, der smilende forlod Københavns Havn 10. august sidste år ved 19-tiden.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden